Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Ilustrowany leksykon grzybów w Polsce NOWOŚĆ

03-07-2015, 11:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 99 zł     
Użytkownik Larix-Lublin
numer aukcji: 5478452307
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 4   
Koniec: 03-07-2015 12:02:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2015
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność 

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Raiffeisen Polbank
Numer konta:
85 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 259466

Wysyłka 

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty 

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt 

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Ilustrowany leksykon grzybów w Polsce


Autor: Wiesław Kamiński
Wydawca: Wydawnictwo Dragon
Rok wydania: 2015
Wydanie: I
Stron: 255
Format: 123 x 300 mm
Oprawa: twarda
ISBN: [zasłonięte]978-8387-074-6






Opis:

 

"To, co przywykliśmy nazywać grzybem, czyli kapelusz na trzonie, stanowi jedynie nadziemną część większego organizmu, ukrytego przed naszymi oczami w glebie. Powiedzmy więcej - grzyb jest owocnikiem i ma za zadanie podtrzymać gatunek. W tym celu produkuje i rozsiewa zarodniki. Pełni więc rolę służebną wobec grzybni - bo to ona właśnie stanowi zasadniczy element wspomnianego organizmu."

Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków. Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.

Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych? Książka zawiera informacje o 360 gatunkach grzybów, ich cechach, sposobie oznaczania oraz przydatności kulinarnej.
Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca.

Spis treści:

  1. Wprowadzenie
  2. Grzyby jadalne
  3. Grzyby niejadalne
  4. Grzyby trujące
  5. Grzyby chronione
  6. Dania z grzybów
  7. Słowniczek terminów mykologicznych
  8. Indeks nazw polskich
  9. Indeks nazw łacińskich

 

 

 


    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl