Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Igły do nastrzyku wędzonek - jeden otwór

02-02-2014, 13:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik tradismak
numer aukcji: 3932093034
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 6   
Koniec: 02-02-2014 13:09:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

Centrum Kultury Smaku

„Sekwens” sp. z o.o.

ul. Mariańska 11

47-400 Racibórz

Infolinia

od 7:00 do 15:00,

od poniedziałku do piątku

tel.: 32 [zasłonięte] 36,

32 [zasłonięte] 56

email: [zasłonięte]@tradismak.pl

 

WYSYŁKA

do 2 kg

10,50 zl - Standard

15,00 zl - Priorytet

Siódemka

do 30 kg

22,50 zł - przelew

26,50 zł - pobranie

NIP I KONTO

NIP:[zasłonięte]639-17-624
REGON: 276[zasłonięte]972
KRS: 000[zasłonięte]6045

 

Numer konta bankowego

24 2[zasłonięte]030 00 [zasłonięte]00[zasłonięte]64 3990

Igły do nastrzyku wędzonek

Igły do nastrzyku (wraz ze strzykawką)
służą
do rozprowadzenia solanki
(woda, sól peklująca, smak)
w głębszych częściach mięsa przeznaczonego na wędzonki.

W ofercie igły z jednym otworem i z dodatkowymi 5-cioma otworami bocznymi.


Igła z jednym otworem

wygląd: rurka ścięta skośnie, ostrze bardzo ostre.
mocowanie do strzykawki:
igłę należy nałożyć na plastikową, stożkową nasadkę (w komplecie strzykawki),
którą zakłada się na zakończenie strzykawki. 

średnica: 2,5 mm
długość: 120 mm
materiał: stal nierdzewna (używana w medycynie)


Porady domowego masarza ...

Która igła lepsza ... trudny wybór !

Igły z wieloma otworami bocznymi stosuje się do nastrzyku "domięśniowo" bezpośrednio do mięsa w celu równomiernego rozprowadzenia solanki w wędzonce. 

Igły z jednym otworem spełniają podobną rolę ale należy dokonać więcej nakłuć aby osiągnąć cel taki sam jak z użyciem igły z wieloma otworami. Natomiast igły z jednym otworem są niezbędne przy wprowadzaniu solanki "dożylnie" do żył całych elementów np szynek całych ze skórą i kością.


Aby igła nie zapychała się w czasie nastrzyku...

Przyczyn zapychania się igły jest kilka aby ich uniknąć należy:

  • roztwór solanki a szczególnie wywar z przypraw przecedzić przez gęstą gazę
  • nastrzykiwać w następujący sposób: wbić igłę w mięso, lewą ręką przytrzymać nasadkę plastikową, prawą ręką naciskać tłok jednocześnie należy wyciągać igłę z mięsa
  • po zakończeniu igłę przepłukać a do środka wprowadzić cienki drucik i pozostawić go do następnej produkcji (zabezpieczy to otwór igły przez zbryleniem się kryształków pozostawione soli)

Igły do nastrzyku wędzonekIgły do nastrzyku wędzonekIgły do nastrzyku wędzonekIgły do nastrzyku wędzonek

Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na allegro