Ekologiczna kaszka ryżowa dla dzieci powyżej 4. miesiąca życia. Nie zawiera glutenu.
Ryż, z którego wytwarzana jest kaszka pochodzi z uprawy biodynamicznej i posiada certyfikat DEMETER. Oznaczenie to daje gwarancję, że roślina nie tylko została wyhodowana zgodnie z założeniami rolnictwa ekologicznego, ale również zgodnie z rytmem biologicznym rośliny, dzięki czemu finalny produkt posiada najwyższą zawartość sił witalnych.
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA KASZKI Z DODATKIEM MLEKA:Przygotuj 170 ml mleka w płynie odpowiedniego dla wieku dziecka uwzględniając informacje umieszczone na opakowaniu mleka.
odnośnie gotowania. Przelej mleko do głębokiego talerza, dodaj 18 g kaszki ryżowej bio (ok. 3-4 łyżki stołowe) i zamieszaj. Pozostaw na moment, aż kaszka zgęstnieje i otygnie do temperatury ok. 37 stopni C.
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA KASZKI Z MLEKIEM I WODĄ:100 ml mleka i 100 ml wody zagotuj i zostaw do ostygnięcia do ok. 50 stopni C. Dodaj do mleka i wody 25 g kaszki ryżowej bio (ok. 5 łyżek stołowych) i zamieszaj. Pozostaw kaszkę do ostygnięcia do temperatury ok. 37 stopni C - i gotowe!
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA KASZKI Z MLEKIEM MATKI:Wymieszaj 25 g kaszki ryżowej bio (ok. 5 łyżek stołowych) w 130 ml ciepłego mleka i gotowe.
UWAGA: Dla zachowania wartości odżywczych nie należy podgrzewać mleka matki powyżej 40 stopni C.
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA KASZKI BEZ MLEKA:
200 ml wody zagotuj i pozostaw do ostudzenia do ok. 50 stopni C. Dodaj do wody 25 g kaszki ryżowej (ok. 5 łyżek stołowych) i 1 łyżeczkę od herbaty oleju dla dzieci Holle. Zamieszaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji i gotowe!
PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA KASZKI RYŻOWEJ BEZ MLEKA Z OWOCAMI LUB WARZYWAMI:
Wymieszaj 10 g kaszki ryżowej bio (ok. 2 łyżki stołowe) ze 100 g deserku owocowego lub 100 g świeżo przetartych owoców i dodaj 1 łyżeczkę od herbaty oleju dla dzieci Holle. W razie potrzeby dodaj wodę (w temp. 50 stopni C). Alternatywnie możesz użyć przecieru z 160 g warzyw i dodać 2 łyzeczki od herbaty
oleju dla dzieci Holle.PROPOZYCJA PRZYGOTOWANIA Z MLEKIEM 2 BIO HOLLE (DLA DZIECI POWYŻEJ 6. MIESIĄCA ŻYCIA):
150 ml wody zagotuj i ostudź do temperatury ok 50 stopni C. Najpierw dodaj 5 miarek
mleka 2 bio Holle, a następnie 18 g kaszki ryżowej bio (3-4 łyżki stołowe) i wymieszaj.
1 łyżka stołowa kaszki ryżowej bio Holle = 5 g
1 łyżeczka od herbaty oleju dla dzieci Holle = 4 g
Masa netto: 250 g
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*,
witamina B1.
*składniki rolnictwa ekologicznego
Pochodzenie surowców: rolnictwo UE
Produkt dla niemowląt powyżej 4. miesiąca życia.
Produkt nie zawiera glutenu.
|
w 100g |
Dzienna porcja*** z dodatkiem mleka powyżej 4-mca. |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): |
1634/386 |
688/164 |
Tłuszcz (g): |
2,8 |
4,5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): |
0,8 |
1,4 |
Węglowodany (g): |
80,8 |
24,9 |
w tym cukry** (g): |
0,9 |
4,9 |
w tym skrobia (g): |
70 |
17,5 |
Błonnik (g): |
3,9 |
1 |
Białko (g): |
7,4 |
5,1 |
Sól (g): |
0,007 |
0,12 |
Witamina B1 (mg): |
1,48 |
0,41 |
**Zawiera naturalnie występujące cukry.
Analiza podlega powszechnie przyjętym wahaniom wartości.
Po otwarciu zużyć w ciągu 3-4 tygodni.
***1 opakowanie kaszki wystarcza na ok. 10 porcji lekkostrawnego posiłku.