Najlepiej spożyć przed: 25.03.2015r.
Ekologiczna kaszka mleczno-orkiszowa dla dzieci powyżej 4. miesiąca życia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Do 130 ml przegotowanej wody, ostudzonej do temperatury ok. 50 stopni C, wsypać 4-5 łyżki stołowe (ok. 40 g) kaszki i dokładnie wymieszać. Nie gotować! Podawać w temperaturze ok. 37 stopni C.
Masa netto: 250 g
Składniki: razowa mąka orkiszowa* 37%, mleko w proszku* odtłuszczone 20%, maltodekstryna*, serwatka w proszku* częściowo odmineralizowana 12%, olej roślinny*, węglan wapnia, witamina B1, A, D.
*składnik rolnictwa ekologicznego.
Pochodzenie surowców: rolnictwo UE / spoza UE
Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko, gluten, orkisz, białko mleka krowiego, kukurydzę, białko mleka, laktozę. Może zawierać śladowe ilości pszenicy.
Produkt zawiera gluten.
Produkt dla niemowląt powyżej 4. miesiąca.
| w 100g | Dzienna porcja z dodatkiem mleka po ukończeniu 4-mca. |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): | 1792/426 | 717/170 |
Białko (g): | 13,5 | 5,4 |
Węglowodany (g): | 59,1 | 23,6 |
w tym cukier (g): | 23,6 | 9,4 |
Tłuszcz (g): | 13,4 | 5,4 |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g): | 5,8 | 2,3 |
Błonnik (g): | 7,7 | 3,1 |
Sól (g): | 0,124 | 0,05 |
Wapń (mg): | 375 | 150 |
Witamina A (µg): | 607 | 243 |
Witamina D (µg): | 7,5 | 3 |
Witamina B1 (mg): | 0,69 | 0,28 |