HOLLE KASZKA 3 ZBOŻA
BEZMLECZNA BIO
250G
HOLLE BABY to szwajcarska firma, która od 1933 roku specjalizuje się w produkcji ekologicznej żywności dla niemowląt i małych dzieci. Składniki zawarte w żywności HOLLE pochodzą tylko i wyłącznie z certyfikowanych upraw bio-dynamicznych lub organicznych.
Produkty zbożowe HOLLE BABY są wytwarzane z pełnego przemiału ziarna zbóż. Oznacza to, że używana jest nie tylko zmielona część ziarna, lecz również zarodek i wartościowe warstwy zewnętrzne. W ten sposób zostają wykorzystane naturalne substancje zawarte w zbożu takie jak białko, węglowodany, tłuszcze jak też substancje mineralne i witaminy. Zachowane są także ważne substancje balastowe, wspierające trawienie.
Kaszka BABY 3 ZBOŻA bezmleczna, bezcukrowa, bezglutenowa, wyprodukowana z pełnoziarnistej mąki ryżowej, kukurydzianej i kaszy jaglanej. Kaszka przeznaczona jest dla dzieci od 6-go miesiąca życia.
Doskonała do przygotowania kaszki z dodatkiem mleka dla niemowląt i dzieci, jako dodatek do dań warzywnych lub bezmlecznych kaszek owocowo-zbożowych.
Można jej również używać do zagęszczania sosów i zup.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do ciepłego mleka lub wody (płyn powinien być ostudzony do temperatury 40-60 stopni) dodaj kaszkę - w zależności od pożądanej gęstości 1 do kilku łyżek stołowych - następnie dokładnie wymieszaj. Kaszki nie trzeba zagotowywać.
2. Do zagęszczenia sosów oraz zup warzywnych - w zależności od pożądanej gęstości 1 do kilku łyżek stołowych - następnie dokładnie wymieszaj. Zupy zagęszczonej kaszą nie trzeba zagotowywać.
SKŁAD: 250 gram netto kaszki wyprodukowanej z ekologicznej mąk pełnoziarnistych: ryżowej (70%), kukurydzianej (20%), kaszy jaglanej (10%), witamina B1. Nie zawiera glutenu.
MĄKA RYŻOWA powstaje w wyniku dokładnego, drobnego mielenia ziaren ryżu. Jest bogata w skrobię, zawiera również witaminy z grupy B. Ponieważ nie zawiera cholesterolu ani glutenu, jest bardzo przydatna w diecie bezglutenowej oraz u dzieci borykających się z celakią.
MĄKA KUKURYDZIANA otrzymywana jest poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka ta zawiera duże ilości białka oraz cennego błonnika, jest bogata w witaminy z grupy B, a także witaminę A i E oraz liczne składniki mineralne - potas, kobalt, selen, magnez, fosfor. Produkty z dodatkiem mąki kukurydzianej są sycące, dodają energii, działają uspokajająco. Kukurydza pobudza regenerację i wzrost komórek, wspomaga pracę mózgu, ułatwia koncentrację a także zapobiega zaparciom.
KASZA JAGLANA zawiera dużo witamin z grupy B (tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny. kwasu pantotenowego) oraz witaminę E. Obfituje w lecytynę oraz substancje mineralne: magnez, wapń, fosfor, potas, żelazo. Ma również wysoki poziom białka i węglowodanów w złożonej postaci. Składniki te powoli uwalniają się do krwi podczas trawienia, dzięki czemu zapewniają mózgowi stały dopływ energii.
Co ważne – kasza jaglana nie zawiera glutenu, a zatem nie uczula, jest najlepszą kaszą dla dzieci. Przy rozszerzaniu diety zalecana jest w szczególności jako pierwsza z kasz.
Każdy artykuł HOLLE BABY jest gwarancją:
naturalnych, niemodyfikowanych genetycznie składników użytych do produkcji, pochodzących z certyfikowanych bio-dynamicznych upraw.
braku dodatku soli kuchennej;
braku dodatku cukrów krystalizowanych, tylko słodycz własna owoców;
braku białek mleka;
witaminy, składniki mineralne, mikropierwiastki i białko są naturalnej struktury i nie są do nich dodawane sztuczne składniki odżywcze;
zbóż z pełnego przemiału, dostarczających wielu ważnych składników, w tym składniki balastowe, regulujące trawienie;
braku dodatków barwników i środków aromatycznych;
braku dodatków środków konserwujących.