Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Hodowla, chów i użytkowanie owiec rasy

31-05-2014, 22:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 46.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 46.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 4263529074
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 7   
Koniec: 31-05-2014 22:20:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Hodowla, chów i użytkowanie owiec
Autor Red. R. Niżnikowski
Wydawca Wieś Jutra
Rok wydania 2011
Liczba stron 324
Wymiary
Okładka twarda
ISBN

Książka jest oryginalnym opracowaniem z zakresu chowu i hodowli owiec, którego autorami są pracownicy naukowi polskich uczelni rolniczych i instytutów badawczych. Ostatnie opracowanie tego typu, nie licząc poradników zawodowych i skryptów wydawanych przez poszczególne uczelnie, pochodziło z początku lat 70. ubiegłego stulecia co sprawia, że wiele zagadnień wymaga zupełnie nowego ujęcia.

Poszczególne zagadnienia ujęte zostały w sposób kompleksowy, poczynając od omówienia mechanizmów funkcjonowania organizmu owcy na poziomie molekularnym, aż po jakościową ocenę uzyskiwanych surowców oraz elementami ich przetwórstwa. Charakteryzując systemy produkcji owczarskiej specjalną uwagę zwrócono na tzw. produkcję ekologiczną oraz możliwość wykorzystania omawianych zwierząt do pielęgnacji krajobrazu.

Spis treści

1. Stan aktualny oraz znaczenie produkcji owczarskiej

2. Pochodzenie i udomowienie owiec

3. Rasy i typy użytkowe owiec

4. Praca hodowlana

5. Cykl rozwojowy owiec

6. Żywienie owiec

7. Użytkowanie mięsne

8. Użytkowanie mleczne z elementami przetwórstwa

9. Użytkowanie wełniste

10. Użytkowanie skór owczych

11. Obornik owczy

12. Budownictwo inwentarskie dla owiec

13. Mechanizacja produkcji owczarskiej

14. Systemy w produkcji owczarskiej

15. Produkcja ekologiczna z elementami pielęgnacji krajobrazu

16. Ochrona zdrowia i prewencja w chowie owiec

17. Transport owiec

18. Obrót stada w cyklu zamkniętym

19. Rachunkowość w produkcji owczarskiej

20. Wykorzystanie psów pasterskich w owczarstwie

tem_hod
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!