Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HODOWLA, CHÓW I UŻYTKOWANIE OWIEC

02-05-2014, 14:03
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 46.25 zł     
Użytkownik se2a
numer aukcji: 4117481905
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 02-05-2014 13:46:33

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

1 dzień roboczy Przesyłka kurierska
3 dni roboczych Przesyłka priorytetowa
14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna

Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki.

Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR:
03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 lok. 2
mail: [zasłonięte]@enev.pl

telefon : 606 [zasłonięte] 729

Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.

Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.

Wszystkie towary są nowe.

Uwaga: Przy zakupach kilku przedmiotów, przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki. Zakupione przedmioty wysyłamy jedną paczką.
- Pocztą Polską wg cennika i wagi,
- Przesyłki kurierskie i Paczkomat: koszty takie jak jednego przedmiotu.

FHU WITMIR W. Zawko 03-526 Warszawa ul. Sw. Wincentego 40/43

W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru.



HODOWLA, CHÓW I UŻYTKOWANIE OWIEC

HODOWLA, CHÓW I UŻYTKOWANIE OWIEC


wydawnictwo: Wydawnictwo Wieś Jutra

wydanie: 2011
format: B5, str. 324, oprawa TWARDA

Książka jest oryginalnym opracowaniem z zakresu chowu i hodowli owiec, którego autorami są pracownicy naukowi polskich uczelni rolniczych i instytutów badawczych. Ostatnie opracowanie tego typu, nie licząc poradników zawodowych i skryptów wydawanych przez poszczególne uczelnie, pochodziło z początku lat 70. ubiegłego stulecia co sprawia, że wiele zagadnień wymaga zupełnie nowego ujęcia. Poszczególne zagadnienia ujęte zostały w sposób kompleksowy, poczynając od omówienia mechanizmów funkcjonowania organizmu owcy na poziomie molekularnym, aż po jakościową ocenę uzyskiwanych surowców oraz elementami ich przetwórstwa. Charakteryzując systemy produkcji owczarskiej specjalną uwagę zwrócono na tzw. produkcję ekologiczną oraz możliwość wykorzystania omawianych zwierząt do pielęgnacji krajobrazu.


1. Stan aktualny oraz znaczenie produkcji owczarskiej
2. Pochodzenie i udomowienie owiec
3. Rasy i typy użytkowe owiec
4. Praca hodowlana
5. Cykl rozwojowy owiec
6. Żywienie owiec
7. Użytkowanie mięsne
8. Użytkowanie mleczne z elementami przetwórstwa
9. Użytkowanie wełniste
10. Użytkowanie skór owczych
11. Obornik owczy
12. Budownictwo inwentarskie dla owiec
13. Mechanizacja produkcji owczarskiej
14. Systemy w produkcji owczarskiej
15. Produkcja ekologiczna z elementami pielęgnacji krajobrazu
16. Ochrona zdrowia i prewencja w chowie owiec
17. Transport owiec
18. Obrót stada w cyklu zamkniętym
19. Rachunkowość w produkcji owczarskiej
20. Wykorzystanie psów pasterskich w owczarstwie

zobacz spis treści




Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

Panelealle galerie przedmiotow na aukcje