Hodowla bydła
Podręcznik Hodowla bydła pod redakcją Antoniego Kaczmarka został opracowany przez ośmiu specjalistów z zakresu hodowli i użytkowania bydła, oceny surowców pochodzenia zwierzęcego, żywienia, genetyki i zagadnień ekonomicznych.
Wprowadzenie w naszym kraju gospodarki rynkowej oraz włączenie jej w mechanizmy gospodarki europejskiej stwarza pilną potrzebę doskonalenia istniejących technologii chowu i hodowli bydła. Konieczność ta wynika zarówno z coraz większych wymagań konsumentów artykułów pochodzenia zwierzęcego, jak i z coraz większej konkurencyjności tych artykułów na rynkach europejskich. Aby sprostać wymaganiom, produkcja bydlęca powinna być prowadzona z wykorzystaniem nowoczesnej wiedzy w zakresie hodowli i chowu bydła. Okres ostatniego stulecia polskiej hodowli dostarczył wielu przykładów na to, że postęp można uzyskać wówczas, gdy istnieje stała i systematyczna współpraca hodowców z organizacjami hodowlanymi w kraju i za granicą, a także z nauką oraz przemysłem mleczarskim i mięsnym. Autorzy w poszczególnych rozdziałach starali się przedstawić aktualne poglądy i rozwiązania warunkujące efektywne użytkowanie bydła z zachowaniem ochrony środowiska. Podręcznik ma służyć przede wszystkim studentom akademii rolniczych, a także uczniom różnego szczebla szkół rolniczych.
oprawa miękka ilość stron: 413 rok wydania: 2005
Książkę można zamówić pod numerem 89 [zasłonięte] 13, -15; e-mail: [zasłonięte]@proagricola.com.pl, [zasłonięte]@proagricola.com.pl Redakcja czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.oo - 16.oo
Wpłaty można dokonywać na rachunek: Pro Agricola Sp. z o.o. Warmiński Bank Spółdzielczy Jonkowo o/Gietrzwałd 10 8857 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0670109 [zasłonięte] 817901
|