Dziesięć gatunków klasycznych i smakowych Yerba Mate
w torebkach po 30 gramów
Yerba Mate CBSe MIEL 30 gramów
Argentyńska
pachnąca miodem i smaczna yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem
naturalnego aromatu miodowego. Dosładzana aspartamem (E951) i
acesulfamem K (E950). Zawiera źródło fenyloalaniny. CBSe miodowa to
idealna yerba na długie jesienne i zimowe wieczory.
Yerba Mate La MERCED BARBACUA 30 gramów
Limitowana
organiczna z wolnych od pestycydów kolonii. Ekskluzywna selekcjonowana i
wysokogatunkowa yerba mate z kawałkami drobno ciętych gałązek. Rosnąca i
zbierana w unikalnym klimacie argentyńskiej prowincji Corrientes.
Wytworna o bardzo wykwintnym smaku i pięknym głębokim mocnym aromacie.
Produkowana i długo palona według receptury opracowanej na podstawie
doświadczeń Indian Guarani. Niepospolita elitarna i wyniosła mate.
Argentyński szyk. Specjalne gwarancje Las Marias i gustowne opakowanie
nadają tej yerba mate specjalnego charakteru. Wspaniała na prezent.
Yerba Mate LA MERCED DE CAMPO 30 gramów
Specjalnie
selekcjonowana i oryginalnie palona Yerba Mate. Pochodząca z północnego
regionu prowincji Corrientes cechującym się łagodnym klimatem i żyzną
terracytową płodną ziemią. Delikatny przyjazny smak i wytworny aromat.
Zjawiskowo kameralna i unikatowa ma bardzo wielu, wiernych admiratorów.
Nieszablonowe walory smakowe stawiają tę odmianę na najwyższej półce
mate. Szczegółowo opracowana receptura palenia plantacji Las Marias.
Libretto smaku.
Yerba Mate ROSAMONTE ELABORADA 30 gramów
Argentyńska
yerba mate zawierająca listki i patyczki. Precyzyjnie
selekcjonowane gałązki i drobno mielone listki. Przechodzi specjalny
proces
przygotowywania i odpowiednio długi okres leżakowania. Opalizujący
głęboki klasyczny smak - nimb i duma argentyńskiej yerba mate.
Rosamonte
produkowana jest niezmiennie od końca XIX w. Wyrachowanay smak i
absolutyzm tej mate to dojrzała propozycja dla wszystkich mateistów.
Leżakowana z dodatkiem drzewa różanego, co nadaje jej delikatnego
aromatu różanego.
Yerba Mate CBSe LIMON 30 gramów
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem naturalnego
aromatu cytrynowego i werbeny cytrynowej. Wspaniały, cytrynowy
orzeźwiający smak. Przyrządzona na zimno jest idealna na gorące lato.
Yerba Mate CBSe NARANJA 30 gramów
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem naturalnego aromatu
pomarańczowego. Mocna i wyraźna w smaku mate, nie zawiedzie zwolenników
smakowych yerb. Produkowana w Argentynie w prowincji Santa Fe. Jest
bardzo popularnym gatunkiem we Francji i Hiszpanii.
Yerba Mate ROSAMONTE ESPECIAL 30 gramów
Argentyńska
yerba mate zawierająca listki i patyczki. Szlachetna specjalnie
sezonowana - 24 miesiące leżakowania. Rzeczowy i wartki smak, proporcja i
doskonałość w jednym. Ta argentyńska mate stanowi dla wielu klientów na
całym świecie wzorzec smaku i uznawana jest za królową yerb. Leżakowana
z dodatkiem drzewa różanego, co nadaje jej delikatnego aromatu
różanego.
Yerba Mate CBSe REGULARIS 30 gramów
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo (lippia
turbinata), dzikiej róży, werbeny cytrynowej (cedron), rumianku oraz
prebiotyków i naturalnego aromatu śliwkowego. Idealna dla osób
szukających yerba mate bez goryczy.
Yerba Mate CBSe SILUETA NARANJA 30 gramów
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo, dzikiej róży,
werbeny cytrynowej, morszczynu, kopru włoskiego, mięty pieprzowej, boldo
oraz mieszanki witaminowo - mineralnej i naturalnego aromatu
pomarańczowego. Specjalna formuła Dr. A Cormilot.
Yerba Mate CBSe ENERGIA 30 gramów
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo,
werbeny cytrynowej (cedron) oraz ekstraktu z guarany i naturalnego
aromatu guarany. Ukontentuje szukających zarówno mocy jak i smaku.
Receptura plantatorów z prowincji Santa Fe.
oraz akcesoria
Tykwa CARACAS czarna
Calabaza
- tykwa barwiona na czarno. Pojemność ok. 250 - 300 ml. Wykończona
aluminiową virollą, zdobiona fantazyjnymi, żłobionymi wzorami. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bombilla RESORTA
Argentyńska,
profilowana bombilla wykonana z metalu z systemem filtrowania opartym
na elastycznej, sprężynkowej konstrukcji. Bardzo dobrze filtrująca i
łatwa w czyszczeniu. Długość 14,5 cm. Pod ustnikiem umiejscowiony jest
niewielki, ozdobny pierścień chłodzący. Rurka ozdobna.