Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HIT ! Wędzarnia wędzarka firmy Landmann Sprawdź

18-01-2012, 2:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Użytkownik grillcenter_pl
numer aukcji: 2000491919
Miejscowość Legnica
Wyświetleń: 389   
Koniec: 14-01-2012 19:09:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj na naszej aukcji! Życzymy udanych zakupów
Za zakupiony towar o dowolnej wartości można zapłacić przelewem na nasze konto:
BZ WBK
93 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0660001 [zasłonięte] 139506
Istnieje również możliwość płatności przy odbiorze przesyłki.
Bez względu na ilość zamówionych towarów za przesyłkę płaci się tylko raz.

Koszt wysłania towaru wynosi:
Kurier DHL:
Przedpłata
19zł
(Przesyłka jest u klienta w 24h)
Pobranie
23zł
(Przesyłka jest u klienta w 24h)
Wędzarka prostokątna Landmann
producent: Landmann gwarancja: 2 lata
kod produktu: 11091 seria:
Krótki opis
Niezastąpiona w przygotowywaniu wędzonych potraw !
Cena
679.00PLN


Kupując na naszych aukcjach mają Państwo pewność, że zakupiony towar:
- pochodzi z legalnego źródła (jesteśmy autoryzowanym internetowym przedstawicielem marki Landmann),
- jest zawsze zgodny z wszelkimi obowiązującymi na terenie Polski normami i przepisami (co jest szczególnie istotne w przypadku grill i urządzeń gazowych - każde posiada reduktor zgodny z Polskimi normami)
- jest zawsze w oryginalnym opakowaniu (klient otrzymje zawsze nowy, oryginalnie zapakowany towar z instrukcją w języku polskim)
- posiada 2 letnią gwarancję producenta
- wszystkie oferowane na naszych aukcjach produkty są dostępne "od ręki" (zamówienia złożone do godz. 12:00 dostarczamy w 24h!)

Cechy produktu:

- 3 ruszty o wymiarach 36x36cm
- misa tłuszczowa
- palenisko o wymiarach 35x35cm
- termometr

Wymiary:

- wysokość: 101,5cm
- szerokość: 55,5cm
- długość: 55,5cm

Rodzaj materiału:

- stal nierdzewna [malowana żaroodporną farbą piecową - najwyższa trwałość]

Opis:

Wędzarka wykonana z solidnej stalowej blachy, dzięki licznym regulowanym wlotom powietrza pozwala precyzyjnie kontrolować stopień uwędzenia potraw.

Instrukcja obsługi:
- Kliknij aby pobrać...

Proces wędzenia

  1. Potrawę położyć na zewnątrz w niskiej temperaturze otoczenia, aby wyschła. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na słońcu.

  2. Rozłożyć równomiernie mączkę wędzarniczą w przewidzianej do tego misce (F).

  3. Położyć lub zawiesić produkt przeznaczony do wędzenia w piecyku - wędzarce, tak aby w jak najmniejszym stopniu miał on kontakt z rusztem i ścianami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian i uwędzoną będzie łatwiej wyciągnąć z wędzarki.

  4. Rozpalić wióry drzewne lub mączkę wędzarniczą za pomocą bezwonnej podpałki.

  5. Podpałka powinna być całkowicie wypalona, zanim zawieszony będzie produkt przeznaczony do wędzenia.

  6. Po uwędzeniu ochłodzić nieco potrawę, aby podczas wyciągania się nie rozpadła.

Czym i jak można wędzić?


  1. Opalanie: mączka wędzarnicza, różnego rodzaju drewniane wióry do wędzenia (np. buk, olcha)

  2. Rodzaje wędzenia:

Wędzenie gorące od 50 °C do 90°C
Taki proces wędzenia oferuje krótkie okresy wędzenia w celu ciągłej konsumpcji np. ryby lub kiełbaski. Szybko wzrasta temperatura dymu. W wyniku takiego wędzenia wędzony produkt uzyskuje żądaną barwę i specyficzny aromat wędzonki.

Wędzenie dymem ciepłym od 25 °C do 50 °C
Ta możliwość wędzenia pozwala pozostać mięsu lub rybie soczystym. Wskutek enzymów rozszczepiających białko wzmaga wydobycie typowego aromatu wędzonki a wędzony produkt pozostaje delikatny. Oczywiście potrawa musi być konsumowana nieprzerwanie, gdyż trwałość miękkości potrawy jest ograniczona.

Wędzenie zimne do 25°C
Ta możliwość wędzenia może wahać się od kilku godzin do kilku tygodni. Metoda ta stosowana jest najczęściej do wędzenia produktów, które mają być trwałe przez dłuższy czas. Jednocześnie powstaje intensywny smak wędzonki. Należy zwrócić przede wszystkim uwagę na to, że proces ten musi odbywać się przy zewnętrznej temperaturze powietrza wynoszącej ok. 5° C. Do wędzenia potraw można używać różnych mieszanek przypraw w celu polepszenia smaku.

Zobacz również nasze pozostałe aukcje:

Aukcja stworzona 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>011-12 19:09:21 przez sklep oparty na systemie IAI-Shop.