Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HIT Oliwa z oliwek BIO Papryka 250ml 0,3% Szczecin

09-03-2015, 7:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17 zł     
Użytkownik tunispol
numer aukcji: 5067856242
Miejscowość Szczecin
Wyświetleń: 4   
Koniec: 09-03-2015 07:58:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

masz pytania?
zadzwoń 534 [zasłonięte] 030
napisz [zasłonięte]@tunispol.pl
Oliwa smakowa - Papryka 250ml
nazwa: Oliwa smakowa Extra Virgin BIO - Papryka 250ml
kod produktu: 100201
cena: 37,00 zł

Witamy na naszej aukcji.

Jeżeli cenią sobie Państwo najwyższą jakość oliwy z oliwek oraz atrakcyjną cenę to ta aukcja jest dla Państwa.

Mamy Państwu do zaoferowania oliwę BIO z pierwszego tłoczenia na zimno "Riviere d'Or" o smaku czerwonych papryczek.


Oliwa z oliwek "Riviere d'Or" jest certyfikowanym produktem organicznym - BIO.

 

Oliwy smakowe extra virgine "Riviere d'Or" to 100% naturalnej, Tunezyjskiej, aromatycznej oliwy z oliwek, pochodzącej z połączenia najlepszej organicznej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia z charakterystycznymi smakami śródziemnomorskim.

Oliwa ta wypełni Twój stół śródziemnomorskimi smakiem i aromatem, gdziekolwiek jesteś.

Oliwa doskonale nadaje się do surówek, sałatek, sosów, przekąsek, pieczenia, smażenia oraz marynat.

Importowana przez nas oliwa Extra Virgin „Riviere d’Or” jest nie zastąpionym produktem w każdej kuchni.

Wszystkie butelki wyposażone są w korki „nie kapki”.

Na każdej butelce znajduje się etykieta w języku Polskim.

 

Jakość: Extra Virgin - BIO
Kwasowość: poniżej 0,3%
Kraj pochodzenia: Tunezja
Pojemność: 250 ml
Opakowanie: Butelka szklana
Data przydatności do spożycia: marzec 2016

Informacje odżywcze
Porcja dotyczy objętości łyżki stołowej 15ml
Wartość energetyczna na porcję Kalorii 120
Kalorii z tłuszczu 120
% Dziennego zapotrzebowania
Tłuszcz w tym: 14g 22%
Kwasy nascyone 2g 10%
wielonienasycone 1,5g
jednonienasycone 10g
Cholesterol 0mg 0%
Sód 0mg 0%
Węglowodany 0mg 0%
Białko 0g 0%
Nieznaczne źródło dietetycznego błonnika, cukrów, witaminy A, witaminy C, wapnia i żelaza 0%

 

Kilka słów o produkcji i o produkcie finalnym.

Olejarnia w której tłoczona jest oliwa "Riviere d'Or" jest firmą rodzinną, swoją działalność rozpoczęła w 1928 roku i przez lata zdobywała doświadczenie w produkcji oliwy z oliwek extra virgine.

 

Certyfikaty które firma zdobyła świadczą o najwyższej jakości oliwy, a dbałość o produkcję potwierdzona jest normą ISO 9001:2008

 

Oliwa extra virgine "Riviere d'Or" zdobyła bardzo wiele nagród I wyróżnień na targach żywności w Tunezji, USA, Japonii, Chinach i Dubaju

Więcej na ten temat na stronie producenta: http://www.huilerie-loued.com

 

 

Kwasowość oliwy to jedynie 0,3 % - co plasuje oliwę Extra Virgin na najwyższym możliwym poziomie

Oliwa z oliwek extra virgine uzyskiwana jest z pierwszego tłoczenia na zimno a temperatura tłoczenia nie przekracza 26 °C.


Oliwa wytłoczona jest z oliwek najwyższej jakości, rosnących w gajach oliwnych położonych na słonecznych wzgórzach i równinach Tunezji.

Oliwa z oliwek extra virgine „Riviere d’Or” jest otrzymywana w procesie tłoczenia na zimno, w celu zachowania naturalnego aromatycznego charakteru.

Oliwa z oliwek "Riviere d'Or" pochodzi z oliwek rosnących w gajach oliwnych obsadzanych przez wieki przez opiekuńcze ręce, położonych na słonecznych wzgórzach i równinach Tunezji. Oliwki są starannie zbierane w listopadzie i grudniu, w czasie, gdy osiągają swoją optymalną dojrzałość. Zrywane są wyłącznie ręcznie, aby uzyskać zdrowe owoce i zagwarantować najwyższą jakość.
Tego samego dnia, są transportowane w wentylowanych skrzyniach do olejarni gdzie z wielką uwagą i starannością są poddawane dokładnej selekcji . W następnej kolejności poddawane są defoliacji (pozbawienie liści) i myte w czystej wodzie przed wyciskaniem. Oliwa jest oddzielana od pasty oliwnej poprzez proces zimnego tłoczenia w celu zachowania smaku i aromatu. Proces ekstrakcji odbywa się w mechanicznej prasie wykonanej ze stali nierdzewnej. W końcu oliwa przechowywana jest w ceramicznych kadziach pod ziemią, aby zapewnić klientom najwyższej jakości oliwę z oliwek extra virgine z niską zawartością kwasowości.

 

Afrykański klimat Tunezji sprawia że oliwa extra virgine „Riviere d’Or” charakteryzuje się wyjątkowym smakiem oraz owocowym aromatem. 

 

 

Zakupioną oliwę można odebrać osobiście w Szczecinie przy ul. 5 - Lipca 16.
Pracujemy od poniedziałku do piątku w godzinach od 9 do 17.

Jesteśmy bezpośrednim importerem oliwy z Tunezji.
Zapraszamy do współpracy restauratorów, właścicieli hurtowni oraz sklepów.

Jeżeli szukacie Państwo innego smaku oliwy lub oliwy tradycyjnej, to zapraszamy do odwiedzenia naszych pozostałych aukcji.