Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HIT! DROŻDŻE SPIRITFERM T3! DO DESTYLATÓW! BIMBER!

04-07-2015, 17:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 8.49 zł      Aktualna cena: 8.49 zł     
Użytkownik malinowynos_pl
numer aukcji: 5153705424
Miejscowość Jasło
Kupiono sztuk: 17    Wyświetleń: 59   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drożdże Spiritferm T3

 

 

Drożdże Spiritferm T3 to wysokiej jakości drożdże gorzelnicze. Oznacza to, że cechują się wysoką tolerancją na alkohol i cukier, a fermentacja przebiega bardzo szybko. Spiritferm T3 pozwolą Ci na stworzenie zacieru o mocy sięgającej 17%, a przy bardzo krótkiej 24-godzinnej fermentacji możesz uzyskać zacier ok. 13%. Fermentacja drożdżami Spiritferm T3 jest bardzo burzliwa, dlatego powinna się odbywać w odpowiednio większym naczyniu. Ponadto pojemnika lub balona nie należy szczelnie zamykać. Drożdże możesz dodać zarówno do nastawów cukrowych, jak i owocowych.

 

 

Jak korzystać z drożdży Spiritferm T3?


  1. Rozpuść 5-7 kg cukru w 20-25 L ciepłej wody.
  2. Poczekaj aż roztwór ostygnie do temperatury 20-30°C i dodaj drożdże.
  3. Intensywnie mieszaj przez około minutę.
  4. Paczka zawiera już witaminy, minerały i pożywki, więc niewskazane jest używanie dodatkowych pożywek.
  5. Jeśli prowadzisz fermentację w balonie, nie zamykaj naczynia korkiem, a w przypadku pojemnika fermentacyjnego nie dociskaj pokrywy. Fermentacja przebiega burzliwie a nadmiar CO2 musi mieć ujście.
  6. Z tego samego powodu naczynie powinno zapewniać odpowiednią ilość wolnego miejsca. Fermentację nastawu 25 L prowadź w pojemniku o pojemności minimum 30 L.
  7. Staraj się utrzymać temperaturę cieczy w granicach 22-27°C.
  8. Im niższa temperatura, tym fermentacja trwa dłużej.

 

Fermentacja nastawu z 5 kg cukru trwa 1 dzień, przewidywana moc to 13%


Fermentacja nastawu z 6 kg cukru trwa 2 dni, przewidywana moc to 15%


Fermentacja nastawu z 7 kg cukru trwa 3 dni, przewidywana moc to 17%

 

 

Parametry

Waga 125 gramów