Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HISZPANIA PRZEWODNIK KULINARNY PASCAL

19-01-2012, 22:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 15 zł     
Użytkownik Brecko
numer aukcji: 2000250749
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 28   
Koniec: 14-01-2012 17:25:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

HISZPANIA PRZEWODNIK KULINARNY

Seria: Przewodniki kulinarne
Marka: Pascal
Rok wydania: 2007
Autor: Adam Skorupski, Anna Jankowska, Mirek Drewniak
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]30495
Liczba stron: 160
Format: 250 x 250
Oprawa: twarda



Cena rynkowa: 29.90 zł



Hiszpania to feeria smaków i zapachów, różnorodność serów, wędlin i pieczywa produkowanych w tradycyjny sposób. W kraju słynnego gazpacho i sangrii z czułością uprawia się wino, a ryby i owoce morza uznaje się za nieodzowny element kuchni. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na hiszpańskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach. W książce szczegółowo opisano mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystkie zilustrowano wspaniałymi zdjęciami.

Przepiórki w szynce serrano
(porcja dla 4 osób)

Składniki:
8 przepiórek
8 kromek bagietki
8 plastrów solonej słoniny
8 plastrów szynki serrano
4 gałązki rozmarynu
2 łyżki masła
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Ptaki dokładnie oczyścić. Kromki bagietki pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, posypać solą i pieprzem. Przepiórki nadziać grzankami, owinąć słoniną, spiąć rozmarynem i opiec w piekarniku w 180C przez około 5 minut. Usunąć rozmaryn, zawinąć w szynkę i dopiec przez około 15–20 minut w 160C.



Spis treści:

Hiszpańskie regiony . . . 5
Galicia, Asturia i Kantabria, Kraj Basków, Nawarra i La Rioja, Aragonia, Baleary, Katalonia, Walencja i Murcja, Kastylia i León, Kastylia – La-Mancha, Madryt, Estremadura, Andaluzja, Wyspy Kanaryjskie

Przepisy . . . 58
Przystawki, Zupy i pierwsze dania, Dania główne, Desery

Pory roku na hiszpańskim stole . . . 125
Wiosna, Lato, Jesieñ, Zima

Alfabet kulinarny . . . 144

Indeks potraw . . . 158

 

 

Towar wysyłamy w ciągu 24h od dnia zaksięgowania wpłaty na naszym koncie (dotyczy dni roboczych). Termin dostarczenia przesyłki uzależniony jest od wybranej formy dostawy.

 

 

ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z POZOSTAŁĄ NASZĄ OFERTĄ