Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HISTORIA NATURALNA I MORALNA JEDZENIA

19-01-2012, 21:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49 zł     
Użytkownik Siedlec
numer aukcji: 1996638590
Miejscowość Rzeszów
Wyświetleń: 10   
Koniec: 13-01-2012 20:30:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2002
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
Forma: tekst jednolity
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Maguelonne Toussaint—Samat – HISTORIA NATURALNA I MORALNA JEDZENIA

 

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się jedzeniem masła w wielkim poście, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra Wielkiego. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje żywności i potraw z 'moralną' historią jedzenia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach i związanych z nimi zdarzeniami historycznymi.

 

Wydanie 2002 rok, oprawa twarda, stron 666, stan - bdb!



 

 


© AllegroPromo