Zupka jarzynowa krem BIO HiPP to przecier warzywny dla niemowląt pochodzący z upraw ekologicznych zawierający kwasy tłuszczowe Omega-3.
Wysoka zawartość naturalnego beta-karotenu dla zdrowej skóry i ostrości widzenia. Zupka została wytworzona bez dodatku zagęstników, cukru soli (zawiera naturalnie występujące cukry i sód). Normalizuje stolce.
Składniki: warzywa* (marchew*, ziemniaki*, zielony groszek*, kalafior*), woda, olej rzepakowy*. (* z rolnictwa ekologicznego)
Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera dodatku substancji konserwujących, barwników ani syntetycznych substancji aromatycznych. Bez dodatku białka mleka. Nie zawiera glutenu.
Seria produktów HiPP z symbolem BIO na etykiecie
oznaczającym produkty wytwarzane bez użycia agrochemii, bez manipulacji genetycznych (GMO), z zachowaniem dobrostanu zwierząt. Są one poddawane nawet 260 kontrolom jakości na wszystkich etapach produkcji oraz nadzorowane przez niezależne jednostki kontrolne, co potwierdzają odpowiednie certyfikaty.
Seria produktów HiPP z symbolem Omega-3 na etykiecie
oznaczającym dania warzywne i warzywno-mięsne do których dodawany jest ekologiczny olej rzepakowy BIO bogaty w kwasy Omega-3.
Kwasy Omega-3 są niezwykle istotnym składnikiem diety ponieważ wspierają rozwój mózgu i komórek nerwowych. W pierwszych latach życia człowieka mózg rozwija się w bardzo szybkim tempie, więc bardzo ważne jest, by zapewnić dzieciom regularne spożywanie tych "dobrych" tłuszczów.
Sposób przygotowania:
na początku rozszerzania mlecznej diety niemowlęcia podaj 4-6 łyżeczek zupki i z dnia na dzień zwiększaj tę ilość.
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub w kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką (nie używaj metalowej, aby nie uszkodzić słoiczka) i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia.
Rozwarstwienie jest naturalne dla produktów nie zawierających zagęszczaczy - zamieszaj.
* odpowiada 400 μg witaminy A w 100 g
* odpowiada 600 μg witaminy A w 125 g
Wartość odżywcza | 100 g | 125 g |
Energia |
170 kJ (41 kcal) |
216 kJ (52 kcal) |
Białko |
1,2 g |
1,5 g |
Węglowodany |
4,7 g |
5,9 g |
- w tym cukry |
2,2 g |
2,8 g |
Tłuszcz |
1,4 g |
1,8 g |
- w tym kwasy tł. nasycone |
0,1 g |
0,1 g |
- w tym kwasy tł. jednonienasycone |
0,9 g |
1,1 g |
- w tym kwasy tł. wielonienasycone - w tym kwas lindenowy (Omega-3) |
0,3 g 0,09 g |
0,4 g 0,11 g |
Błonnik |
2,4 g |
3,3 g |
Sód |
0,02 g |
0,03 g |
beta-karoten* |
2,6 μg |
3,3 μg |