|
OBIADKI Z KWASAMI TŁUSZCZOWYMI OMEGA 3
- KWASY OMEGA 3 pochodzą z ekologicznego oleju rzepakowego .
- Kwasy te są ważne dla rozwoju komórek mózgi i komórek nerwowych.
- Są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu a organizm sam ich nie wytwarza .
- Olej rzepakowy ma idealne proporcje kwasów tłuszczowych
- Polecany przez specjalistów zajmujących się żywieniem niemowląt i małych dzieci .
Dania HIPP zawierają delikatnie wyczuwalne cząstki składników, sprzyjają nauce gryzienia.
LISTA Z KTÓREJ WYBIERZ 4 INTERESUJĄCE SŁOICZKI
Skład:
1.Ziemniaczki z warzywami i kurczakiem : bezglutenowy,bez mleczny-Warzywa 45% (22% ziemniaki, dynia,marchewka) woda, ryż gotowany 8%,mięso z kurczaka ,1,2% olej rzepakowy,sól jodowana . 2.Makaronik z łososiem i sosem pomidorowym: 23%makaron gotowany pszenny,woda,pomidory,15% łosoś ,12%,marchewka,ryż gotowany,seler,śmietana,cebula, skrobia ryżowa,sok cytrynowy,1,4% olej rzepakowy.
3.Rigattoni Napoli : 53%Warzywa(34% pomidor,cukinia,seler,10% marchewka)pszenny makaron gotowany,25% odtłuszczonego mleka,ryż gotowany,cebula,starty ser twardy 1%,odtłuszczone mleko w proszku,sól jodowana zioła(bazylia,oregano) 2,2% olej rzepakowy .
4.Warzywa z wołowinką : bezglutenowy,bez mleczny- 39% warzywa ( ziemniaki, marchewka) woda, 8%,mięso wołowe,ryż gotowany, 1,4% olej rzepakowy,sól jodowana .
5.Spaghetti bolognese: ,bez mleczny-29% pomidory,29%makaron gotowany pszenny, woda 5%,mięso wołowe,19% ryż gotowany,5% marchewka,seler,cebula, 2,1% olej rzepakowy,zioła(bazylia,oregano),sól jodowana .
6.Makaron Tagiatella z sosem serowym i szpinakiem: 25% odtłuszczone mleko,23% makaron pszenny tagiatella,woda, 15% szpinak,4% śmietana,ryż gotowany,cebula,starty ser żółty twardy2%, 0,7% olej rzepakowy,sól jodowana .
7.Ryż z warzywami i indyczkiem: bezglutenowy,bez mleczny- woda,21% marchewka, kukurydza 8%,8%,mięso z indyka, 1,7% olej rzepakowy,ryż gotowany 18%.
8.Warzywne risotto z indykiem : bezglutenowy,bez mleczny- woda,ryż gotowany 20%, marchewka 14%,mięso z indyka 8%,koper włoski 4%,brokuł 4%,cebula, 2% olej rzepakowy,sól jodowana .
|