Pierwsza marchewka BIO HiPP to przecier warzywny dla niemowląt pochodzący z upraw ekologicznych, ze składników mało alergizujących.
Wysoka zawartość naturalnego beta-karotenu dla zdrowej skóry i ostrości widzenia. Dla zachowania wysokiej wartości odżywczej, składniki są łagodnie gotowane na parze. Potrawa została wytworzona bez dodatku zagęstników, cukru czy soli (zawiera naturalnie występujące cukry i sód). Zestala stolce.
Składniki: marchew*, woda. (* z rolnictwa ekologicznego)
Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera dodatku substancji konserwujących, barwników ani syntetycznych substancji aromatycznych. Bez dodatku białka mleka. Nie zawiera glutenu.
Seria produktów HiPP z symbolem BIO na etykiecie
oznaczającym produkty wytwarzane bez użycia agrochemii, bez manipulacji genetycznych (GMO), z zachowaniem dobrostanu zwierząt. Są one poddawane nawet 260 kontrolom jakości na wszystkich etapach produkcji oraz nadzorowane przez niezależne jednostki kontrolne, co potwierdzają odpowiednie certyfikaty.
Seria produktów HiPP z zielonym znaczkiem A na etykiecie
oznaczającym produkty złożone z niewielu składników uznanych za najmniej alergizujące. Produkty te są szczególnie polecane niemowlętom na początku rozszerzania ich diety albo dla dzieci ze skłonnościami do alergii pokarmowych
Sposób przygotowania:
na początku rozszerzania mlecznej diety niemowlęcia podaj 4-6 łyżeczek zupki i z dnia na dzień zwiększaj tę ilość.
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub w kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką (nie używaj metalowej, aby nie uszkodzić słoiczka) i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia.
Rozwarstwienie jest naturalne dla produktów nie zawierających zagęszczaczy - zamieszaj.
* odpowiada 1,0 mg witaminy A w 100 g
* odpowiada 1,3 mg witaminy A w 125 g
Wartość odżywcza | 100 g | 125 g |
Energia |
123 kJ (29 kcal) |
153 kJ (37 kcal) |
Białko |
0,7 g |
0,9 g |
Węglowodany |
4,8 g |
6,0 g |
- w tym cukry |
4,3 g |
5,4 g |
Tłuszcz |
0,1 g |
0,1 g |
- w tym kwasy tł. nasycone |
0,0 g |
0,0 g |
Błonnik |
3,2 g |
4,0 g |
Sód |
0,04 g |
0,05 g |
beta-karoten* (prowitamina A) |
6,0 mg |
7,5 mg |