Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HIMALAJSKA KRYSTALICZNA SÓL JADALNA bardzo drobna

06-05-2015, 22:14
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 7.50 zł     
Użytkownik SaltGarden
numer aukcji: 5063805400
Miejscowość Trojanowice
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 1    Licytowało: 3    Wyświetleń: 50   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wysyłka

Wszystkie Panstwa przesylki pakowane sa w sposób zapewniajacy bezpieczny transport do Kupujacego. Koszt przesylki kurierskiej dpd podany jest w opisie aukcji

Płatność

Wplaty prosimy dokonywac na nasz rachunek firmowy:
SRT GROUP DARIUSZ SAROTA, WŁADYSŁAW SAROTA SP. JAWNA
Ul. Krakowskie Przedmieście 428
32-087 Trojanowice
nr konta:
621[zasłonięte]104821[zasłonięte]62971[zasłonięte]002

Kontakt

tel. 793 [zasłonięte] 872
mail: [zasłonięte]@gmail.com

HIMALAJSKA KRYSTALICZNA SÓL JADALNA ZIARNO BARDZO DROBNA 600g


Sól himalajska to najczystsza i najzdrowsza sól na ziemi.

Sól himalajska powstała 250 mln lat temu, gdy energia słoneczna wysuszyła morza pierwotne. Pochodzi ona z czasów, które charakteryzowały się czystym ekosystemem i  jest wydobywana metodą tradycyjną, przypominającą trochę wydobywanie węgla kamiennego. Następnie jest ręcznie sortowana, myta i suszona w słońcu.

Zawiera w swoim składzie 84 minerały i mikroelementy związane w postaci koloidalnej (łatwo przyswajalnej przez organizm). Jest to sól najwyższej jakości, a różowawe zabarwienie sól himalajska zawdzięcza podwyższonej zawartości żelaza. Im kryształ ciemniejszy, tym tego żelaza jest więcej.

Sól himalajska jest solą nieprzetwarzaną, niejodowaną i bez dodatku antyzbrylaczy.

Nada ona doskonały smak przygotowanym przez Państwa potrawom. Można ją także wykorzystać do przygotowania leczniczej solanki, płukania ust czy do kąpieli.

Swoją nazwę “ himalajska” zawdzięcza książce Barbary Hendel „Water & Salt - The Essence of Life”.  Od tego czasu jest ona nazywana himalajską, chociaż jest wydobywana nie w samych Himalajach,  a około 200 km od najwyższych gór w północnej części prowincji Punjab w Pakistanie.