WŁAŚCIWOŚCI3 | | NAJWAŻNIEJSZE KORZYŚCI |
Kwasy tłuszczowe omega-3 |
Wysokie |
Łagodzą zmiany w tkankach i zmniejszają ból stawów |
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) i alfa-linolenowy (ALA) |
Wysokie |
Pomaga zachować zdrowie chrząstek poprzez hamowanie ekspresji genów, które aktywują wytwarzanie enzymów rozkładających chrząstki, co jest działaniem specyficznym dla DHA i ALA. |
Glikozamina i siarczan chondroityny |
Wysokie (tylko w karmie suchej) |
Glukozamina i chondroityna są składnikami budulcowymi dla chrząstki stawowej. |
Stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3 |
Niski |
Łagodzi zmiany w tkankach i zmniejsza ból stawów poprzez zmniejszanie poziomu prozapalnych cytokin |
L-karnityna |
Wysoka |
Ułatwia przekształcanie tłuszczu w energię. To pomaga ograniczyć obciążenie stawów poprzez ograniczenie przyrostów masy ciała i zachowanie właściwej masy mięśniowej. |
DL-metionina Mangan |
Podwyższone |
W odpowiednim połączeniu pomagają utrzymać zdrowie chrząstek. |
Białko Wapń Fosfor Sód |
Kontrolowane |
W idealne równowadze dla zapewnienia zdrowia zwierzęcia. Chroni przed nadmiernym spożyciem, co może być przyczyną zaburzeń. |
Formuła przeciwutleniaczy |
Dodana |
Neutralizuje wolne rodniki w stawach. |