Suszone wodorosty.
Me-hijiki.
Waga: 56.7g
Skład: wodorosty morskie(hijiki)
Idealne do zupy miso, sałatek, dań mięsnych i warzywnych.
Przed użyciem należy namoczyć przez 30 minut w zimnej wodzie, odsączyć.
Należy pamiętać, że wielokrotnie zwiększają objętość po namoczeniu.
Algi bogate są w składniki odżywcze, mikroelementy oraz witaminy z grupy B.
Uwaga na naturalnie wysoką zawartość jodu! (Nie spożywać w nadmiernych ilościach!)
Ryż Hijiki-sposób przygotowania (dla 6-ciu osób):
3 łyżeczki Hijiki, łyżka oleju roślinnego,
Posiekać 3 łyżeczki wcześniej namoczonych i odsączonych wodorostów Hijiki, 1 opakowanie smażonych kieszonek tofu pokroić w paseczki (można zastąpić smażonym, twardym tofu-ale należy je dodać pod koniec gotowania). Hijiki usmażyć na patelni na oleju, dodać pokrojone w paski kieszonki tofu. Dodać sos ( 2 filiżanki bulionu rybnego, 2 łyżeczki mirinu, 2 łyżeczki sosu sojowego i dwie łyżeczki cukru) i gotować na małym ogniu.Dodać umyty ryż i gotować około 20 minut na małym ogniu.
Produkt koreański.
Najwyższa jakość! POLECAMY!!