Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Hijiki, glony morskie

03-03-2012, 13:20
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 13.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 13.90 zł     
Użytkownik smakijaponii
numer aukcji: 2120018105
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 3    Zostało sztuk: 7    Licytowało: 2    Wyświetleń: 36   
Koniec: 14-03-2012 22:30:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Suszone wodorosty.
Me-hijiki.
Waga: 56.7g
Skład: wodorosty morskie(hijiki)
Idealne do zupy miso, sałatek, dań mięsnych i warzywnych.
Przed użyciem należy namoczyć przez 30 minut w zimnej wodzie, odsączyć.
Należy pamiętać, że wielokrotnie zwiększają objętość po namoczeniu.
Algi bogate są w składniki odżywcze, mikroelementy oraz witaminy z grupy B.
Uwaga na naturalnie wysoką zawartość jodu! (Nie spożywać w nadmiernych ilościach!)
Ryż Hijiki-sposób przygotowania (dla 6-ciu osób):
3 łyżeczki Hijiki, łyżka oleju roślinnego,
Posiekać 3 łyżeczki wcześniej namoczonych i odsączonych wodorostów Hijiki, 1 opakowanie smażonych kieszonek tofu pokroić w paseczki (można zastąpić smażonym, twardym tofu-ale należy je dodać pod koniec gotowania). Hijiki usmażyć na patelni na oleju, dodać pokrojone w paski kieszonki tofu. Dodać sos ( 2 filiżanki bulionu rybnego, 2 łyżeczki mirinu, 2 łyżeczki sosu sojowego i dwie łyżeczki cukru) i gotować na małym ogniu.Dodać umyty ryż i gotować około 20 minut na małym ogniu.
Produkt koreański.
Najwyższa jakość! POLECAMY!!


Hijiki, glony morskie