Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych
Wojciech Żabicki - WSIP
Opis:
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]20312
Numer wydania: XX
Rok wydania: 2011
Liczba stron: 140
Format: A5
Oprawa: miękka
Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I szkoły zasadniczej, zawód: kucharz, oraz dla uczniów klasy II szkoły policealnej, zawód: kelner.
Autor podaje w niej podstawowe wiadomości z mikrobiologii, omawia rolę drobnoustrojów i ich wpływ na organizm człowieka. Prezentuje również wiadomości z ergonomii i fizjologii pracy oraz zagadnienia dotyczące pracy statycznej i dynamicznej. Zapoznaje ucznia z higienicznymi warunkami pracy i chorobami zawodowymi w przemyśle gastronomicznym. Główny nacisk kładzie na higienę produkcji i transportu żywności oraz higienę osobistą personelu w trosce o zdrowie zarówno pracowników, jak i konsumentów.
Wydanie XX zostało poprawione i uaktualnione - stan prawny 2011.
zapraszamy do naszych sklepów allegro
książki - e-avalon
zabawki - e-avalon-zabawki
| sprzedawca:Księgarnia Avalon.pl Włodzimierz Konarski ul. Kościuszki 2 23-200 Kraśnik tel.: (081)[zasłonięte]825 30
![](http://status.gadu-gadu.pl/users/status.asp?id=12<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>270&styl=3)
![Mój stan](https://mystatus.skype.com/smallclassic/avalonkrasnik1) email: [zasłonięte]@avalon.pl NIP - 715[zasłonięte]000-02 REGON - 430[zasłonięte]650 Nr konta: 41 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]3951110 [zasłonięte] 230504 |