Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Higiena produkcji żywności Kołożyn-Krajewska

16-11-2014, 17:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.50 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 4710295249
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 3   
Koniec: 16-11-2014 16:22:39

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji kolejnej pozycji
z naszej księgarni

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze oraz posiadany status:

SuperSprzedawca

Jest to gwarancja Bezpiecznych, Łatwych i Przyjemnych Zakupów.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską jako list polecony lub paczka w terminie od 1 do 3 dni (dni robocze), czas ten liczony jest od momentu:
    • dokonania zakupu i wyboru formy zapłaty (Płatność przy odbiorze/pobranie)
    • zaksięgowania na naszym koncie wpłaty za zakupiony towar (Płatność z góry/przelew)
    Koszty wysyłki podawane są w opisie każdej aukcji i dotyczą danej książki (zależnie od wagi).
  2. Opakowanie stanowi koperta bezpieczna lub karton i opieczętowane jest nalepką "sportowo-medyczna". Uszkodzenie lub brak takiej świadczy o naruszeniu przesyłki.
  3. Jeśli po 7 dniach roboczych nie dotarła do Państwa przesyłka prosimy o informację o tym. Podamy nr listu wysyłkowego, z którym należy sprawdzić na swojej poczcie czy przesyłka nie "zalega"w urzędzie. W przeciwnym razie po 14 dniach roboczych od wysyłki złożymy reklamację na poczcie.

Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!!

      Tytuł
      Higiena produkcji żywności

      Higiena produkcji żywności Kołożyn-Krajewska

       

      Autorzy

      Redaktor: Kołożyn-Krajewska Danuta

      Opis produktu


      Wydawnictwo: SGGW
      ISBN: [zasłonięte]978-8383-395-9

      Warszawa 2013, wydanie 4, format 170 x 240, objętość 340 str., oprawa miękka

        Higiena produkcji żywności rozumiana jest jako stworzenie warunków do produkcji wyrobów o odpowiedniej jakości zdrowotnej, czyli przede wszystkim bezpiecznych z punktu widzenia zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo żywno­ści (food safety) jest priorytetowym zagadnieniem na świecie, a w krajach Unii Europejskiej - głównym tematem nowych regulacji prawnych i przeznaczonych do finansowania projektów badawczych (6. Program Ramowy). Odpowiedzialność za higienę produkcji żywności ponoszą jej producenci, tak więc znajomość tych zagadnień przez nich jest niezbędna.

      Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, na którym od wielu lat realizowane są przedmioty poświęcone higienie produkcji żywności, np. higiena produkcji potraw, higiena zakładów żywienia zbiorowego, higiena produkcji gastronomicznej, HACCP i inne systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdro­wotnego żywności. Może on być także wykorzystywany przez studentów wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej, towaroznawstwa i innych, na których realizowana jest tematyka higieny żywności. Autorki mają także nadzieję, że będzie on przydatny dla pracowników gastronomii, cateringu, przemysłu spożywczego i innych zakładów sektora żywnościowego.

      W przygotowaniu podręcznika wykorzystałyśmy nie tylko naszą wiedzę i doświadczenie jako nauczycieli akademickich, ale także doświadczenie prak­tyczne wynikające ze współpracy (jako osoby szkolące i konsultanci) z zakła­dami gastronomicznymi, cateringowymi i przemysłu spożywczego. 

      Spis Treści


      Od autorów
      I. PODSTAWOWE POJĘCIA I PRZEPISY PRAWNE W HIGIENIE ŻYWNOŚCI
      Pojęcie higieny i higieny żywności
      Jakość żywności
      Prawo żywnościowe dotyczące higieny żywności
      Kontrola higieniczno-sanitarna zakładów żywnościowych w Polsce

      II. METODY I SYSTEMY ZAPEWIENIA JAKOŚCI I ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ
      Istota i rozwój systemów zapewnienia jakości i zarządzania jakością
      Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) i Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP)
      Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny (HACCP)
      System QACP
      System zarządzania jakością zgodny z normami ISO serii 9000
      System zarządzania bezpieczeństwem żywności według norm ISO serii 22000
      Kompleksowe Zarządzanie przez Jakość
      Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności

      III. JAKOŚĆ ZDROWOTNA ŻYWNOŚCI
      Analiza ryzyka zdrowotnego żywności
      Mikroorganizmy w żywności
      Zagrożenia mikrobiologiczne związane z surowcami pochodzenia roślinnego i zwierzęcego
      Jakość mikrobiologiczna żywności wygodnej i minimalnie przetworzonej
      Zatrucia i zakażenia pokarmowe pochodzenia mikrobiologicznego
      Prognozowanie mikrobiologiczne
      Pasożyty chorobotwórcze dla człowieka występujące w żywności
      Szkodniki w żywności
      Zagrożenia chemiczne i fizyczne w produkcji żywności

      IV. WARUNKI TECHNICZNO-HIGIENICZNE PRODUKCJI ŻYWNOŚCI ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM POTRAW
      Warunki sanitarno-higieniczne produkcji potraw
      Wymagania sanitarne dotyczące pomieszczeń związanych z produkcją żywności i żywieniem zbiorowym
      Wyposażenie gastronomiczne a higiena produkcji
      Utrzymanie czystości i porzadku w pomieszczeniach produkcyjnych
      Personel produkcyjny
      Projektowanie technologiczne zakładów żywienia zbiorowego

      Uwagi


      Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.


      NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
      ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!
      Na Skróty
      dodaj do ulubionych sprzedawców nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
      Płatności

      Płatności można dokonywać na nasze konto mBank:

      logo mBank

      10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71

      Koszty Wysyłki
      koszty przesyłki
      Odbiór Osobisty

      Po zakupione towary zapraszamy do naszej siedziby:

      Stadion Olimpijski we Wrocławiu
      Księgarnia w HALI WIELOFUNKCYJNEJ AWF
      Al. J.I. Paderewskiego 35
      51-612 Wrocław

      Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą kredytową.

      Kontakt z Nami

      allegro[na]sportowo-medyczna.pl
      Telefon: 071 [zasłonięte]347 30
      Gadu-Gadu:

      • Mirek, status:
      • Robert, status: