Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Hibiskus cięty 100g

17-10-2014, 23:58
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.12 zł     
Użytkownik gustus1
numer aukcji: 4679743868
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 3   
Koniec: 17-10-2014 23:47:04
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Z naszymi przyprawami każdy posiłek będzie ucztą bogów...


Kontakt

Dane firmy:

GUSTUS Anna Gliniecka
Borowiec 25 a, 
26-337 Aleksandrów
NIP: 727 [zasłonięte] 25
tel. 732 [zasłonięte] 457
tel. 884 [zasłonięte] 969
tel. 607 [zasłonięte] 841

Koszty wysyłki

POCZTA POLSKA

do 0,5 kg - 7 zł

do 1 kg - 11 zł

do 2 kg - 14 zł

do 5 kg - 20 zł


PRZESYŁKA KURIERSKA

po wpłacie na konto

do 30 kg - 20 zł

pobraniowa

do 30 kg - 26 zł

ODBIÓR WŁASNY

możliwy jest pod adresem:

ul. ks. Siemaszki 34/1

33-207 Kraków







Dane do wpłaty
Zapraszamy do korzystania z możliwości płacenia za pomocą PayU lub poprzez przelew na konto : 54 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 368279 Alior Bank.
Regulamin



Kwasek cytrynowy


POCHODZENIE I ZASTOSOWANIE:

Kwas cytrynowy występuje w niewielkich ilościach w większości 

organizmów żywych, gdyż spełnia ważną rolę w ich metabolizmie – 

jest ważnym produktem przejściowym w cyklu Krebsa (zwanym 

stąd cyklem kwasu cytrynowego). W większych ilościach występuje

 w niektórych owocach, np. w cytrynach 8% suchej masy. 

W przemyśle kwas cytrynowy jest otrzymywany 

głównie przez fermentację cytrynową.


SPOSÓB UŻYCIA:

Pełni on rolę dodatku używanego do zakwaszania potraw i przetworów. 

Rozpuszczony w wodzie może z łatwością zastąpić sok z cytryny.Kwas cytrynowy 

może być dodatkiem do konfitur , dżemów , galaretek i innych deserów, możemy używać

do regulowania kwasowości sałatek , szczególnie tych owocowych. 

W przypadku owoców, kwasek powoduje, że owoce nie ciemnieją. Co więcej, doskonale 

sprawdza się jako składnik zup, sosów oraz domowej roboty soków.