Z naszymi przyprawami każdy posiłek będzie ucztą bogów...
|
Dane firmy:
GUSTUS Anna Gliniecka
Borowiec 25 a,
26-337 Aleksandrów
NIP: 727 [zasłonięte] 25
tel. 732 [zasłonięte] 457
tel. 884 [zasłonięte] 969
tel. 607 [zasłonięte] 841
|
|
POCZTA POLSKA
do 0,5 kg - 7 zł
do 1 kg - 11 zł
do 2 kg - 14 zł
do 5 kg - 20 zł
PRZESYŁKA KURIERSKA
po wpłacie na konto
do 30 kg - 20 zł
pobraniowa
do 30 kg - 26 zł
ODBIÓR WŁASNY
możliwy jest pod adresem:
ul. ks. Siemaszki 34/1
33-207 Kraków
|
| Zapraszamy do korzystania z możliwości płacenia za pomocą PayU lub poprzez przelew na konto : 54 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 368279 Alior Bank. |
Kwasek cytrynowy
POCHODZENIE I ZASTOSOWANIE:
Kwas cytrynowy występuje w niewielkich ilościach w większości
organizmów żywych, gdyż spełnia ważną rolę w ich metabolizmie–
jest ważnym produktem przejściowym w cyklu Krebsa(zwanym
stądcyklem kwasu cytrynowego). W większych ilościach występuje
w niektórych owocach, np. w cytrynach 8% suchej masy.
W przemyśle kwas cytrynowy jest otrzymywany
głównie przezfermentację cytrynową.
SPOSÓB UŻYCIA:
Pełni on rolę dodatku używanego do zakwaszania potraw i przetworów.
Rozpuszczony w wodzie może z łatwością zastąpić sok z cytryny.Kwas cytrynowy
może być dodatkiem do konfitur, dżemów , galaretek i innych deserów, możemy używać
do regulowania kwasowości sałatek , szczególnie tych owocowych.
W przypadku owoców, kwasek powoduje, że owoce nie ciemnieją. Co więcej, doskonale
sprawdza się jako składnik zup, sosów oraz domowej roboty soków.