WHEY MASS BUILDER to wysokokaloryczny węglowodanowo-białkowy preparat dla sportowców pragnących w krótkim czasie zwiększyć masę ciała. WHEY MASS BUILDER to fundament silnych i dużych mięśni. Zastosowana w preparacie mieszanina polimerów , oligomerów i monomerów glukozy, czyli węglowodanów o zróżnicowanej długości łańcucha pozwala na długotrwałe i równomierne dostarczenie niezbędnej energii dla pracujących mięśni, a także na szybkie uzupełnienie zapasów glikogenu mięśniowego oraz na intensyfikację procesów syntezy białek w mięśnich. WHEY MASS BUILDER dostarcza organizmowi pełen zestaw aminokwasów egzo- i endogennych w odpowiednich proporcjach i ilosci, potrzebnych do potreningowej regneracji tkanki mięśniowej oraz przyrostów mięśni w fazie nadkompensacji. Źródłem aminokwasów w WHEY MASS BUILDER jest kompozycja białka serwatkowego z białkiem pszenicznym, która zapewnia wysoką przyswajalność i wartość biologiczną preparatu. Dodatkowo WHEY MASS BUILDER wzbogacony został o kompletny zestaw witamin z grupy B, C i E, niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu przemian energetycznych podczas zwiększonego wysiłku fizycznego. Wysoka zawartośc kalorii, składników odżywczach i witamin zapewni kulturyście maksymalny przyrost ciała. Preparat przeznaczony jest dla zawodników szczupłych o szybkiej przmianie materii w okresie budowania masy ciała i siły mięśniowej a także dla przedstawicieli sportów wytrzymałościowych w celu całościowego uzupełnienia diety.
Sposób użycia: około 50g (5 łyżek stołowych) rozpuścić w 250ml wody lub mleka.
Dni treningowe: spożywać cztery razy dziennie: rano po przebudzeniu, dwie godziny przed treningiem, około pół godziny po treningu, godzinę przed snem.
Dni nietreningowe: spożywac trzy razy dziennie: zaraz p posiłku lub jako smaczny osobny posiłek (szczególnie z uwzglęnieniem porannej i wieczornej porcji).
Wartość energetyczna w: 100g / 50 g (1 porcji)
1607 kJ / 378 kcal 804 kJ / 189 kcal
Wartość odżywcza w: 100 g / 50 g (1 porcji)
białko 20,1 g / 10,0 g
węglowodany 72,3 g / 36,2 g
tłuszcz 0,9 g / 0,5 g
Zawartość witamin w: 100 g / 50 g (1 porcji)
Witamina C 30,0 mg / 15,0 mg (25 %*)
Niacyna 9,0 mg / 4,5 mg (25 %*)
Witamina E 5,0 mg / 2,5mg (25 %*)
Kwas pantotenowy 3,0 mg / 1,5 mg (25 %*)
Witamina B6 1,0 mg / 0,5 mg (25 %*)
Witamina B2 0,8 mg / 0,4 mg (25 %*)
Witamina B1 0,7 mg / 0,35 mg (25 %*)
Kwas foliowy 100 µg / 50 µg (25 %*)
Biotyna 80 µg / 40 µg (25 %*)
Witamina B12 0,5 µg / 0,25 µg (25 %*)
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA)
Zawartość aminokwasów w: 100 g białka
Alanina 3,9 g
Arginina 3,1 g
Kwas asparaginowy 6,9 g
Cystyna/Cysteina 2,7 g
Kwas glutaminowy/Glutamina 26,5 g
Glicyna 2,5 g
Histydyna 1,9 g
Izoleucyna 4,3 g
Leucyna 9,3 g
Lizyna 6,1 g
Metionina 2,2 g
Fenyloalanina 4,7 g
Prolina 8,4 g
Seryna 5,2 g
Treonina 4,2 g
Tryptofan 1,5 g
Tyrozyna 3,4 g
Walina 4,4 g