|
CARBO PUR jest hydrolizatem węglowodanów złożonych, który zastosowany przed treningiem wzmaga wydzielanie insuliny, dzięki czemu zabezpiecza mięśnie przed katabolizmem wysiłkowym. Zastosowany w czasie i po treningu zapewni mięśniom potężny zastrzyk energii i umożliwi szybkie uzupełnienie rezerw glikogenu mięśniowego Dostarcza on wielu kalorii potrzebnych przy intensywnych obciążeniach wytrzymałościowych. Dzięki procesom hydrolizy wchłanianie CARBO PUR jest długotrwałe i równomierne, przez co nie powoduje nadprodukcji insuliny a tym samym zabezpiecza organizm sportowca przed gromadzeniem się tkanki tłuszczowej. CARBO PUR wspomaga także rozwój masy mięśniowej u osób o wzmożonej przemianie materii. Wielu sportowców stosuje CARBO PUR bezpośrednio po treningu, aby, dostarczając budulca i energii, umożliwić natychmiastowy przyrost masy ciała. Preparat wzbogacony jest w pełen zestaw witamin z grupy B oraz witaminy antyoksydacyjne C i E, niezbędne podczas wzmożonego wysiłku fizycznego
Sposób użycia: rozpuścić 50g (2 pełne miarki) preparatu w 150-250 ml wody; w zależności od zapotrzebowania stosować 1-3 razy dziennie; w dni treningowe stosować preparat przed i bezpośrednio po treningu.
Wartość energetyczna w: 1632 kJ; 384 kcal 816 kJ/192 kcal Wartość odżywcza w: 100 g 50 g (1 porcji) białko 0,0 g 0,0 g węglowodany 96,0 g 48,0 g tłuszcz 0,0 0,0 g
Zawartość witamin w 100 g 50 g (1 porcji) Witamina C 60,0 mg 30, 0 mg 50 %* Witamina B3 18,0 mg 9,0 mg 50 % Witamina E 10,0 mg 5,0 mg 50 % Witamina B5 6,0 mg 3,0 mg 50 % Witamina B6 2,0 mg 1,0 mg 50 % Witamina B2 1,6 mg 0,80 mg 50 % Witamina B1 1,4 mg 0,70 mg 50 % Witamina B9 200 ?g 100,0 ?g 50 % Witamina H 150 ?g 80,0 ?g 50 % Wit. B12 1,0 ?g 0,50 ?g 50 %
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA) . Zawartość cukrów w: 100 g 50 g (porcji) Wyższe oligosacharydy 82 g 41 g Maltotrioza 8 g 4 g Maltoza 5 g 2,5 g Dekstroza 1 g 0,5 g Fruktoza 0 g 0 g
Składniki: polimery i oligomery glukozy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witamina C (kwas askorbinowy), witamina B3 (nikotynamid), witamina E (octan ? –tokoferylu), witamina B5 (pantotenian wapnia), witamina B1 (azotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B9 (kwas foliowy), witamina H (biotyna), witamina B12 (cyjanokobalamina).
|
|