Składniki: polimery i oligomery glukozy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witamina C (kwas askorbinowy), witamina B3 (nikotynamid), witamina E (octan α –tokoferylu), witamina B5 (pantotenian wapnia), witamina B1 (azotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B9 (kwas foliowy), witamina H (biotyna), witamina B12 (cyjanokobalamina).
Wartość energetyczna w: 1632 kJ; 384 kcal 816 kJ/192 kcal
Wartość odżywcza w: 100 g 50 g (1 porcji) białko 0,0 g 0,0 g węglowodany 96,0 g 48,0 g tłuszcz 0,0 0,0 g
Zawartość witamin w 100 g 50 g (1 porcji)
Witamina C
|
60,0 mg
|
30, 0 mg
|
50 %*
|
Witamina B3
|
18,0 mg
|
9,0 mg
|
50 %
|
Witamina E
|
10,0 mg
|
5,0 mg
|
50 %
|
Witamina B5
|
6,0 mg
|
3,0 mg
|
50 %
|
Witamina B6
|
2,0 mg
|
1,0 mg
|
50 %
|
Witamina B2
|
1,6 mg
|
0,80 mg
|
50 %
|
Witamina B1
|
1,4 mg
|
0,70 mg
|
50 %
|
Witamina B9
|
200 μg
|
100,0 μg
|
50 %
|
Witamina H
|
150 μg
|
80,0 μg
|
50 %
|
Wit. B12
|
1,0 μg
|
0,50 μg
|
50 %
|
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA).
Zawartość cukrów w: 100 g 50 g (porcji)
Wyższe oligosacharydy 82 g 41 g
Maltotrioza 8 g 4 g
Maltoza 5 g 2,5 g
Dekstroza 1 g 0,5 g
Fruktoza 0 g 0 g