|
CARBO PUR jest hydrolizatem węglowodanów złożonych, który zastosowany przed treningiem wzmaga wydzielanie insuliny, dzięki czemu zabezpiecza mięśnie przed katabolizmem wysiłkowym. Zastosowany w czasie i po treningu zapewni mięśniom potężny zastrzyk energii i umożliwi szybkie uzupełnienie rezerw glikogenu mięśniowego Dostarcza on wielu kalorii potrzebnych przy intensywnych obciążeniach wytrzymałościowych. Dzięki procesom hydrolizy wchłanianie CARBO PURjest długotrwałe i równomierne, przez co nie powoduje nadprodukcji insuliny a tym samym zabezpiecza organizm sportowca przed gromadzeniem się tkanki tłuszczowej. CARBO PURwspomaga także rozwój masy mięśniowej u osób o wzmożonej przemianie materii. Wielu sportowców stosuje CARBO PURbezpośrednio po treningu, aby, dostarczając budulca i energii, umożliwić natychmiastowy przyrost masy ciała. Preparat wzbogacony jest w pełen zestaw witamin z grupy B oraz witaminy antyoksydacyjne C i E, niezbędne podczas wzmożonego wysiłku fizycznego Sposób użycia: rozpuścić 50g (2 pełne miarki) preparatu w 150-250 ml wody; w zależności od zapotrzebowania stosować 1-3 razy dziennie; w dni treningowe stosować preparat przed i bezpośrednio po treningu.
Składniki: polimery i oligomery glukozy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witamina C (kwas askorbinowy), witamina B3 (nikotynamid), witamina E (octan α –tokoferylu), witamina B5 (pantotenian wapnia), witamina B1 (azotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B9 (kwas foliowy), witamina H (biotyna), witamina B12 (cyjanokobalamina). Wartość energetyczna w: 1632 kJ; 384 kcal 816 kJ/192 kcal Wartość odżywcza w: 100 g 50 g (1 porcji) białko 0,0 g 0,0 g węglowodany 96,0 g 48,0 g tłuszcz 0,0 0,0 g Zawartość witamin w 100 g 50 g (1 porcji )
Witamina C |
60,0 mg |
30, 0 mg |
50 %* |
Witamina B3 |
18,0 mg |
9,0 mg |
50 % |
Witamina E |
10,0 mg |
5,0 mg |
50 % |
Witamina B5 |
6,0 mg |
3,0 mg |
50 % |
Witamina B6 |
2,0 mg |
1,0 mg |
50 % |
Witamina B2 |
1,6 mg |
0,80 mg |
50 % |
Witamina B1 |
1,4 mg |
0,70 mg |
50 % |
Witamina B9 |
200 μg |
100,0 μg |
50 % |
Witamina H |
150 μg |
80,0 μg |
50 % |
Wit. B12 |
1,0 μg |
0,50 μg |
50 % |
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA). Zawartość cukrów w: 100 g 50 g (porcji) Wyższe oligosacharydy 82 g 41 g Maltotrioza 8 g 4 g Maltoza 5 g 2,5 g Dekstroza 1 g 0,5 g Fruktoza 0 g 0 g
|
|