Producent: HI TEC
HI ANABOL PROTEIN
2250 g + 1000 g GRATIS
SMAKI *: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy
Nasza super cena: tylko 189 zł
DATA WAŻNOŚCI SUPLEMENTU PONAD ROK
OPIS
CZYSTE BIAŁKO NA WSPANIAŁĄ RZEŹBĘ W NAJNIŻSZEJ CENIE NA ALLEGRO - ŚLEDZIMY TO CODZIENNIE :)
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA KATALOG SUPLEMENTÓW GRATIS!
Hi Anabol Protein to:
Najlepszy profil aminokwasów - BCAA, arginina, glutamina, metionina, cysteina, - niezbędnych do wzrostu mięśni.
Zestawienie białek serwatkowych z białkiem sojowym maksymalnie pobudza hormony anaboliczne względem mięśni i kataboliczne względem tkanki tłuszczowej.
Mięśnie nabierają gęstości, a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana
Najlepsza anaboliczna mieszanka: ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI), izolat białka sojowego (SPI).
91% pełnowartościowego białka
Bardzo wysoka zawartość aminokwasów
HI ANABOL Protein to wysokobiałkowa odżywka, zawierająca aż 91% białka, stworzona z myślą o kulturystach, pragnących w krótkim czasie uwidocznić poprzeczne prążkowanie swoich mięśni. HI ANABOL Protein charakteryzuje się doskonałą wchłanialnością, posiada wysoką wartość biologiczną, optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych z szczególnie wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy.
2 RODZAJE BIAŁKA SERWATKOWEGO NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI!
Efektem zestawienia białek serwatkowych z białkiem sojowym jest silne zahamowanie procesów katabolicznych, pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (synteza białek mięśniowych), stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu (wzrost stężenia glutationu) oraz stymulacja układu odpornościowego a także hormonalnego m.in. pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF –1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny. Białko sojowe „podkręca” metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny. Po zastosowaniu HI ANABOL Protein mięśnie stają się lepiej ukrwione, szybciej regenerują się między treningami i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości.
Efektem działania HI ANABOL Protein jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.
Połączenie białek zwierzęcych z roślinnymi zapewnia, w trakcie „robienia masy”, skuteczny wzrost mięśni przy minimalnym przyroście tkanki tłuszczowej. Połączenie WPC z kazeiną i białkiem pszenicznym skutecznie hamuje katabolizm nocny.
CHCĄC ZBUDOWAĆ SUPER RZEŹBĘ I ZREDUKOWAĆ ZBĘDNY TŁUSZCZ ZWIĘKSZ SPOŻYCIE BIAŁKA!
W przypadku budowania masy mięśniowej i redukcji tkanki tłuszczowej białko należy do najważniejszych składników odżywczych. Twój organizm musi rozłożyć białko do peptydów i aminokwasów, aby móc później z tych mniejszych elementów budować mięśnie,ścięgna i tkanki.
Zapotrzebowanie:
W zależności od uprawianej dyscypliny sportowej zapotrzebowanie na białko wynosi:
- dyscypliny wytrzymałościowe: 1,4 g - 1,6 g na 1 kg masy ciała
- dyscypliny wytrzymałościowo-siłowe: 1,6 g - 1,8 g na 1 kg masy ciała
- dyscypliny szybkosciowo-siłowe: 1,8 g - 2,5 g na 1 kg masy ciała.
Wynika z tego, że niektórzy sportowcy powinni przyjmować nawet ponad 200 g białka dziennie. W praktyce byłoby to raczej trudne do realizacji z uwagi na konieczność spożycia olbrzymiej ilości pokarmu (czerwone mięso, drób, ryby, nabiał , rośliny strączkowe, produkty pełnoziarniste ) . Tak więc wspomaganie diety preparatami białkowymi jest metodą najbardziej skuteczna i najmniej obciążającą dla naszego układu pokarmowego.
Jakie białko najlepsze?
Dążąc do maksymalnego przyrostu masy mięśniowej powinniśmy wziac pod uwagę wartość biologiczna spożywanych białek tzw. BV. Koncentrat białkowy może być tym lepiej wykorzystany im wyższa jest jego wartość biologiczna (BV). Wartość biologiczna białka określa w jakim stopniu Twój organizm może je wykorzystać dla przyrostu masy mięśni. Wysokie BV białka wskazuje, że produkt wykazuje silne działanie antykataboliczne, immunostymulujace a także potęguje syntezę hormonów anabolicznych m.in.: IGF-1. Wyższa wartość BV świadczy o lepszej przyswajalności danego białka przez nasz organizm, oraz o lepszym profilu niezbędnych aminokwasów egzogennych. Bardzo korzystne jest zastosowanie mieszaniny białek zwierzęcych i roślinnych, ponieważ białka te uzupełniają się wzajemnie tworząc mieszaninę o wyższym BV oraz zapewniają organizmowi stałe i długotrwałe dostarczenie protein w ciągu doby. Połączenie białek o niskim BV z białkami o wysokim BV zapewnia skuteczny wzrost mięśni przy minimalnym przyroście tkanki tłuszczowej . Jeśli chodzi o szybkie dostarczenie aminokwasów np. po nocnej głodówce lub zaraz po intensywnym treningu zaleca się zastosowanie szybkowchłanialnych białek serwatkowych.
Sposób użycia:
W zależności od zapotrzebowania na białko
25 gramów (2 pełne miarki) proszku rozpuścić w 250 ml mleka lub wody, spożywać po posiłkach lub między posiłkami.
Dni treningowe:
Rano po przebudzeniu, jedną godzinę przed treningiem (można zastosować jako osobny posiłek przedtreningowy), ok. 30 minut po treningu wraz z węglowodanami o wysokim indeksie glikemicznym, przed snem.
Dni nietreningowe: Trzy razy dziennie (rano, w ciągu dnia, przed snem)
Skład białkowy:
ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI), izolat białka sojowego (SPI).
Wartość energetyczna w: 100 g
1632 kJ / 385 kcal
Wartość odżywcza w: 100 g /w 25 g (1 porcji)
Białko91g/ 22,8g
Węglowodany 2,5g /0,6 g
Tłuszcz 3,0g/ 0,7 g
Zawartość witamin w 100 g /25 g (1 porcji)
Wit.C 60,0 mg/ 15 mg25 %*
Wit.B 318,0 mg/ 4,5 mg25 %
Wit. E 10,0 mg. /2,5 mg25 %
Wit. B 56,0 mg /1,5 mg25 %
Wit. B6 2,0 mg /0,5 mg25 %
Wit. B21,6 mg /0,40 mg25 %
Wit. B11,4 mg /0,35 mg25 %
Wit. B9200 μg /50 μg25 %
Wit. H150 μg40 /μg25 %
Wit. B121,0 μg /0,25 μg25 %
*) – stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA).
|