|
Wszelkie pytania prosimy kierować na adres:
|
|
Przelewem na rachunek ING Bank Śląski: 59 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]4610092 [zasłonięte] 022329
ul. Długa 10, 24-100 Klikawa
W tytule płatności proszę wpisać nick Allegro.
|
|
Wysyłki nadajemy w ciągu jednego dnia roboczego po wpłacie na konto.
Do 350g wysyłamy listem poleconym lub ekonomicznym. Powyżej 350 g wysyłamy paczki Pocztą Polską. Przesyłki pobraniowe wysyłamy allegrowiczom z co najmniej 10 pozytywami.
Wszystkie produkty wysyłane są w kartonikach lub kopertach bąbelkowych.
|
|
Regulamin jest dostępny w zakładce: O mnie
|
|
Opis:
Listki herbaty są zwinięte ciasno w małe kulki, rozwijające się podczas parzenia. Daje mocny napar o cierpkim smaku.
Charakterystyka herbaty zielonej:
Wszystkie rodzaje herbaty, zarówno czarnej, jak i zielonej, pochodzą z liści drzewa herbacianego.
Różnica polega jedynie na sposobie ich przygotowywania. Liście przeznaczone do produkcji herbaty czarnej poddaje się procesowi utleniania, zwanemu fermentacją. By powstała herbata zielona, liście przerabia się najpóźniej w godzinę po ich zerwaniu, nim zaczną fermentować.
W każdym kraju procesy te przebiegają inaczej. Największymi eksporterami zielonej herbaty są Japonia i Chiny. W Japonii, przed wysuszeniem, herbaciane liście są blanszowane parą wodną. W Chinach suszy się je przez 4-5 minut na ogrzewanych słońcem lub podgrzewanych
nad ogniem bambusowych tacach, a następnie poddaje się dalszej obróbce w zwijarkach lub w gorących kotłach. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. Napar ma żywy, czerwonawy kolor lub ciemny. Herbata czarna pochodzi z licznych plantacji w Indiach, Chinach i Afryce.
Jak parzyć?:
Do przygotowania naparu najlepsza jest woda miękka. Niestety, w naszych kranach płynie woda twarda, o dużej zawartości chloru. Jeżeli nie ma możliwości przefiltrowania jej, należy korzystać z mineralnej, niegazowanej, o niewielkiej zawartości wapnia.
Zielona herbata nie wymaga długiego parzenia, a nawet robi się gorzka, jeśli zbyt długo zostawisz ją w wodzie. Napar sporządza się następująco:
łyżeczkę suszu zalewa się szklanką wody o temp. 70 st. C. Herbatę należy parzyć nie dłużej niż 3-4 minuty. Zbyt mocna ma posmak szpinaku lub alg. Wystarczy ją wtedy rozcieńczyć wodą, a zyska na smaku.Zielona herbata jest najlepsza, gdy nie jest niczym wzbogacana.
Możesz jednak dodać do niej odrobinę miodu (choć zaparzona odpowiednio nie powinna być gorzka) lub soku z cytryny, ale nigdy nie dodawaj do niej mleka ani śmietanki.
Jeśli chcesz zrobić mrożoną zieloną herbatę, zalej ciepłą wodą podwójną jej ilość i natychmiast po zaparzeniu wlej ją do szklanki wypełnionej lodem.
Nie wydłużaj czasu parzenia, topiący się lód osłabi nieco smak herbaty.
Zastosowanie:
Picie herbaty wspomaga koncentrację i pozytywnie wpływa na pracę umysłu. Napój stanowi też ochronę przed wieloma dolegliwościami i schorzeniami, m.in. zawałem serca, zwężeniem się naczyń krwionośnych, a co za tym idzie, zmniejsza się ryzyko wystąpienia nadciśnienia. Zielona herbata poprawia krążenie i procesy trawienne, wzmacnia kości i obniża poziom cholesterolu Wschodni twórcy medycyny naturalnej wierzyli, że zielona herbata jest receptą na długie życie. Zielona herbata zawiera witaminy: C, E, K, aminokwasy, a także sole mineralne Jest bogatym źródłem fluoru, wzmacnia zęby i kości, chroni przed próchnicą. Chroni przed zawałem serca, stymuluje krążenie, reguluje ciśnienie krwi
Działa przeciw bakteryjnie, zielona herbata jest dobrym środkiem w chorobach o podłożu zapalnym.
Posiada właściwości antyoksydacyjne, spowalnia procesy starzenia.
Opakowanie:
Produkty pakowane są w:
- 50g kolorowe torebki z dnem kartonowym i zapięte na klipsy lub
- 100g celofanowe przezroczyste z dnem kartonowym i zapięte na klipsy.
Torebki oznaczone są etykietami, na których opisano:
- nazwę herbaty,
- gramaturę,
- sposób zaparzania,
- logo sprzedającego
Za dostawę płacisz tylko raz - według wagi zakupionych produktów
do 350 g list ekonomiczny lub polecony, natomiast powyżej
wysyłamy paczką przez Pocztę Polską
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
|
|
|
|