Opis:
Biała herbata z prowincji Fuijan, składająca się z długich i skręconych najmłodszych listków herbacianych. Parzyć 4min. w temperaturze 85° C.
Charakterystyka herbaty białej:
Swój srebrzysto-biały kolor zawdzięcza wyjątkowemu procesowi produkcji. Krzewy herbaciane, które na wiosnę mają dać pączki chroni się przed słońcem.
W ten sposób liście nie wykształcają zielonego koloru i w procesie suszenia stają się białą herbatą. Herbata biała zyskała miano najwykwintniejszego gatunku.
Skomplikowany proces produkcji sprawia, że jest uważana za odmianę ekskluzywną. Do Europy trafiła 200 do 300 lat temu. Charakteryzuje się słomkową barwą i odświerzającym, delikatnym smakiem,
z akcentem lekko ziołowym i cierpkim.
Jak parzyć?:
Parzyć można 3 krotnie w temp 85 do 90 stopni Celcjusza przez około 5 minut. Tak zaparzona herbata zachowa najlepsze właściwości smakowe i oryginalny aromat.
Zastosowanie:
Działa pobudzająco i wzmaga koncentrację. Zawiera witaminę C. Posiada działanie antyoksydacyjne
i przeciwmiażdżycowe, łagodzi napięcia i stresy. Nazywana jest "eliksirem młodości".
Obniża ciśnienie krwi i poprawia poziom dobrego cholesterolu we krwi. Zalecana osobom cierpiącym na zapalenie stawów oraz osteoporozę.
Działa antybakteryjnie i chroni przed działaniem wirusów. Picie białej herbaty poprawia stan dziąseł i zębów.
Opakowanie:
Produkty pakowane są w:
- 50g kolorowe torebki z dnem kartonowym i zapięte na klipsy lub
- 100g celofanowe przezroczyste z dnem kartonowym i zapięte na klipsy.
Torebki oznaczone są etykietami, na których opisano:
- nazwę herbaty,
- gramaturę,
- sposób zaparzania,
- logo sprzedającego
Za dostawę płacisz tylko raz - według wagi zakupionych produktów
do 350 g list ekonomiczny lub polecony, natomiast powyżej
wysyłamy paczką przez Pocztę Polską
|