|
Herbatka owocowo-ziołowa MORWITKA 100g
Skład: liść morwy białej, owoc porzeczki czarnej, kora cynamonowca, korzeń lukrecji, płatki róży
Liść morwy białej Liść morwy białej zawiera substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie (ograniczające metabolizm cukrów złożonych w glukozę). Dzięki temu część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona i wydalana z organizmu, co w efekcie prowadzi do ograniczenia wchłanianie glukozy przez organizm i uzyskania niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Pomaga to w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie, redukując do 35% wchłaniania kalorii po posiłkach oraz zapobiega lub łagodzi przebieg cukrzycy typu II. Dodatkowo związki zawarte w liściu morwy białej wpływają na obniżenie poziomu trójglicerydów, jak również „złego” cholesterolu LDL, podczas gdy poziom „dobrego” cholesterolu HDL ulega podwyższeniu.
Dzika róża Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, przeciwzapalne, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, wzmacniające nerki oraz krew, zwiększające popęd płciowy, regulujące miesiączkowanie i przeciwdepresyjne. Wielokierunkowe działanie róży wynika z dużej zawartości witaminy C, w połączeniu z innymi witaminami. Witamina C w organizmie bierze udział w procesach utleniania i redukcji, a to podstawowe procesy toczące się w całym organizmie we wszystkich narządach i we wszystkich tkankach. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki czy kamieni nerkowych. Cenną właściwością witaminy C jest hamowanie powstania nitrozoamin, które są związkami rakotwórczymi i powstają w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych azotem roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu, między innymi wędlin. Zapotrzebowanie na witaminę C wzrasta u dzieci, u kobiet w ciąży oraz u matek karmiących, w czasie choroby, zwłaszcza przebiegającej z gorączką, u palaczy, u alkoholików, u ludzi pijących dużo kawy i herbaty, u lekomanów i u narkomanów. Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych, w chorobach zakaźnych, przeziębieniach, w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, zwłaszcza przebiegających z wysoką gorączką, a także w chorobie nowotworowej. Różę stosuje się również u rekonwalescentów po wszelkich chorobach, szczególnie długotrwałych, zakaźnych, po wszelkiego typu operacjach.
Owoc porzeczki czarnej Owoc porzeczki czarnej zawiera dużo witamin – A, C, B1, B2, PP, B6 – i soli mineralnych, zwłaszcza wapnia, żelaza, boru i miedzi. Stosuje się go w nadciśnieniu, w chorobach reumatycznych, w stanach zapalnych jamy ustnej, w anginie oraz w kamicy moczowej i w biegunkach.
Cynamon Właściwości cynamonu znane były już w starożytności. Działa on wzmacniająco, rozgrzewająco i pobudzająco na układ trawienny, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i czynności ruchowe jelit, działa wiatropędnie, napotnie oraz obniża poziom cukru we krwi. Stosuje się go w przeziębieniu, w reumatyzmie, w braku apetytu, w niestrawności oraz w chronicznej biegunce.
Lukrecja Lukrecja wykazuje działanie wykrztuśne w obrębie oskrzeli, krtani i gardła, pobudza czynności wydzielnicze górnych dróg oddechowych. Działa przeciwzapalnie na błony śluzowe żołądka i jelit, hamuje rozwój bakterii, działa gojąco w przypadku wrzodów przewodu pokarmowego oraz rozkurczająco na mięśnie gładkie oskrzeli, dróg moczowych, naczyń krwionośnych i przewodu pokarmowego. Ma ona również działanie przeciwnowotworowe, zwłaszcza w obrębie żołądka oraz działanie wzmacniające i immunologiczne (zwiększające mechanizmy obronne organizmu człowieka), a także przeciwbólowe. Stosuje się ją w chorobach układu oddechowego, w nieżycie oskrzeli i gardła, w zapaleniu oskrzeli i w astmie, w uporczywym, suchym kaszlu, w zaflegmieniu górnych dróg oddechowych, w chrypce, w zapaleniu migdałów i dziąseł, w stanach gorączkowych, po zabiegach chirurgicznych w przewodzie pokarmowym, w stanach zagrożenia chorobą nowotworową, w nieżytach żołądka, w celu wzmocnienia śledziony, w nerwicy żołądka i wątroby, w bólach brzucha, we wzdęciach, w kolce jelitowej oraz zaparciach. Polecana szczególnie dla diabetyków.
Producent: Natur-Vit
Koszt wysyłki przy wpłacie na konto wynosi: Paczkomaty - 11.99 PLN Kurier K-EX - 12.00 PLN Poczta Polska - przesyłka priorytetowa - 8.00 PLN Poczta Polska - przesyłka ekonomiczna - 6.00 PLN
Koszt przesyłki przy wpłacie na konto jest stały i nie wzrasta wraz z ilością produktów !!! Dodatkowo jeśli suma twoich zakupów przekroczy 250zł brutto to przesyłka przy wpłacie na konto wyniesie 0zł !!!
Koszt przesyłek pobraniowych: Poczta Polska do 0,5kg = 11zł ekonomiczna lub 13,50zł priorytetowa do 1kg = 12,50zł ekonomiczna lub 15,50zł priorytetowa do 2kg = 14zł ekonomiczna lub 17zł priorytetowa od 5kg 18zł Kurier K-EX Waga w przesyłce 1szt produktu dostępnego na tej aukcji wynosi: 0.14 kg
|
|