|
Herbatka owocowo-ziołowa EKO DZIKA RÓŻA 100g
Skład: owoc dzikiej róży, skórka dzikiej róży, kwiat hibiskusa, owoc głogu, jabłko, płatki róży
Hibiskus Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych. Przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Kwiat hibiskusa ma również właściwości obniżające ciśnienie krwi, a polisacharydy wzmacniają odporność organizmu. Działa on też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia.
Dzika róża Dzika róża wykazuje działanie wzmacniające, odżywcze, witaminizujące, oczyszczające, przeciwzapalne, ściągające, poprawiające trawienie, żółciopędne, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, wzmacniające nerki oraz krew, zwiększające popęd płciowy, regulujące miesiączkowanie i przeciwdepresyjne. Wielokierunkowe działanie róży wynika z dużej zawartości witaminy C, w połączeniu z innymi witaminami. Witamina C w organizmie bierze udział w procesach utleniania i redukcji, a to podstawowe procesy toczące się w całym organizmie we wszystkich narządach i we wszystkich tkankach. Warto nadmienić, iż witamina C zawarta w róży jest aktywna i trwała w przeciwieństwie do syntetycznej, która przedawkowana jest przyczyną m.in. biegunki czy kamieni nerkowych. Cenną właściwością witaminy C jest hamowanie powstania nitrozoamin, które są związkami rakotwórczymi i powstają w przewodzie pokarmowym po spożyciu przenawożonych azotem roślin i innych pokarmów zawierających nadmiar azotu, między innymi wędlin. Zapotrzebowanie na witaminę C wzrasta u dzieci, u kobiet w ciąży oraz u matek karmiących, w czasie choroby, zwłaszcza przebiegającej z gorączką, u palaczy, u alkoholików, u ludzi pijących dużo kawy i herbaty, u lekomanów i u narkomanów. Owoce róży stosuje się w spadku odporności organizmu, w osłabieniu mechanizmów obronnych, w chorobach zakaźnych, przeziębieniach, w infekcjach bakteryjnych i wirusowych, zwłaszcza przebiegających z wysoką gorączką, a także w chorobie nowotworowej. Różę stosuje się również u rekonwalescentów po wszelkich chorobach, szczególnie długotrwałych, zakaźnych, po wszelkiego typu operacjach.
Owoc maliny Owoc maliny wykazuje działanie napotne i przeciwgorączkowe, pobudza funkcjonowanie gruczołów potowych. Ma również działanie moczopędnie, oczyszczające, antyreumatyczne oraz odżywcze, przeczyszczające, wzmacniające żołądek i witaminizujące. W medycynie ludowej stosowany był w bakteryjnych i wirusowych chorobach przeziębieniowych przebiegających z podwyższoną temperaturą. Skutecznie wzmacnia przy objawach awitaminozy organizmu, w szkorbucie i paradentozie.
Głóg Głóg wykazuje działanie rozkurczowe na mięśnie gładkie jelit, macicy, dróg moczowych i naczyń krwionośnych. Najważniejsze jest jego działanie rozkurczowe na naczynia wieńcowe serca. Zmniejszenie napięcia ścian naczyń serca powoduje ustąpienie bólu i uczucia duszności, zwiększenie dopływu krwi, co powoduje dotlenienie mięśnia sercowego i usunięcie szkodliwych metabolitów. Głóg działa bezpośrednio na mięsień sercowy, wzmacnia siłę skurczu i zmniejsza jego częstotliwość, dzięki temu następują dłuższe przerwy między skurczami i lepszy wypoczynek serca. Działa również korzystnie na naczynia mózgowe. Rozkurcz i rozszerzenie tych naczyń powoduje lepsze ukrwienie, dotlenienie i odżywienie mózgu, co przeciwdziała anemizacji mózgu. To działanie ma ogromne znaczenie dla ludzi starszych ze zmianami miażdżycowymi, tym bardziej, że głóg działa łagodnie i długotrwale i nie nastręcza obaw o niebezpieczne komplikacje, jakimi są uszkodzenia naczyń dotkniętych miażdżycą. Głóg obniżają ciśnienie krwi. Owoce głogu mają działanie bardziej wzmacniające, a w mniejszym stopniu rozkurczowe. Polecany w stanach ogólnego zmęczeniu, a także jako środek uspokajający.
Produkt ekologiczny powstaje z płodów rolnych wyprodukowanych w gospodarstwie ekologicznym, z roślin pozyskanych z certyfikowanego zbioru naturalnego i przetwarzany jest zgodnie z ekologicznymi metodami produkcji. Rolnictwo ekologiczne to taki sposób gospodarowania, w którym stosuje się środki naturalne zamiast nawozów sztucznych, chemicznych środków ochrony roślin (pestycydów), chemicznych substancji przyspieszających wzrost, technik inżynierii genetycznej czy wreszcie sztucznych dodatków smakowych.
Kupując certyfikowaną żywność ekologiczną, kupujemy produkt, który poddany został ścisłej kontroli nie tylko w efekcie końcowym (produkt na sklepowej półce), ale również etap jego przechowywania, procesu przetwórczego, konfekcjonowania i oznakowania. Ekologiczne metody produkcji żywności mają na celu produkcję żywności o wysokiej jakości.
Obowiązkowe oznaczenia jakie winna zawierać etykieta produktu ekologicznego: • numer identyfikacyjny jednostki certyfikującej, której podlega producent, • wspólnotowe logo, • w przypadku użycia wspólnotowego logo umieszcza się oznaczenie miejsca, w którym wyprodukowano nieprzetworone produkty rolnicze, czyli: "rolnictwo UE", "rolnictwo spoza UE" lub "rolnictwo UE/spoza UE".
Sformułowanie „zdrowa żywność” nie jest jednoznaczne z określeniem „ekologiczna żywność certyfikowana”, więc nie może być stosowane zamiennie.
Producent: Natur-Vit
Koszt wysyłki przy wpłacie na konto wynosi: Paczkomaty - 11.99 Kurier K-EX - 12.00 Poczta Polska - przesyłka priorytetowa - 8.00 Poczta Polska - przesyłka ekonomiczna - 6.00
Koszt przesyłki przy wpłacie na konto jest stały i nie wzrasta wraz z ilością produktów !!! Dodatkowo jeśli suma twoich zakupów przekroczy 250zł brutto to przesyłka przy wpłacie na konto wyniesie 0zł !!!
Koszt przesyłek pobraniowych: Poczta Polska do 0,5kg = 11zł ekonomiczna lub 13,50zł priorytetowa do 1kg = 12,50zł ekonomiczna lub 15,50zł priorytetowa do 2kg = 14zł ekonomiczna lub 17zł priorytetowa do 5kg 16zł ekonomiczna lub 20zł priorytetowa powyżej 5kg Kurier DHL 24zł Waga w przesyłce 1szt produktu dostępnego na tej aukcji wynosi: 0.14 kg
|
|