Herbata ziołowa DLA DIABETYKÓW 50g
Kilka słów o produkcie :
- Firma GreenHealth powstała w listopadzie 1999 roku - jesteśmy jedynym importerem najwyższej jakości ziół peruwiańskich, które są głównym składnikiem herbat.
- Nasze produkty stanowią alternatywę dla preparatów oferowanych przez innych producentów.
- Zioła, które importujemy są certyfikowane dokumentami sygnowanymi przez Ministerstwo Rolnictwa Peru, potwierdzającymi ich wysoką jakość, autentyczność oraz pochodzenie.
- Nasze zioła zbierane są w środowiskach ich naturalnego występowania - oznacza to, że nie są hodowane na plantacjach i nie są zbierane metodą przemysłową, co przekłada się na w 100% ekologiczny charakter naszych produktów.
Zioła składające się na kompozycję herbat "Smaki Peru" pochodzą z najczystszych rejonów Andów i Amazonii. Działanie naszych herbat wzmacniają również zioła pochodzące z innych regionów świata, co zapewnia nie tylko niezwykłe doznania smakowe, ale przede wszystkim, dzięki specyficznym właściwościom poszczególnych składników działanie prozdrowotne.
Dzięki niepowtarzalnemu połączeniu trzech cennych ziół: Morwy białej, Cuti Cuti i Pasuchaca, herbata wykazuje działanie wspomagające utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi a także wspomaga czynności wydzielnicze trzustki. Jest źródłem m.in. flawonoidów, fenolokwasów, glikozydów, tanin, kumaryn. Podczas stosowania herbaty, należy pamiętać o stosowaniu diety nisko węglowodanowej.
Dlaczego warto ją stosować?
Napar herbaciany wyróżnia się charakterystyczną czerwono-brązową barwą oraz wydatnym ziołowo-orientalnym smakiem i aromatem. Jest szczególnie polecany:
-diabetykom,
-pomocniczo w procesie odchudzania.
Całe bogactwo herbaty zamknięte jest w 50gramowym pięknie zdobionym opakowaniu. Już dziś rozkoszuj się Smakiem Peru w swoim domu!
Skład: Morwa Biała- 34%, Cuti Cuti- 33%, Pasuchaca- 33%
MORWA BIAŁA
jej liście zawierają substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie. Dzięki temu część węglowodanów dostarczonych wraz z dietą, przechodzi przez jelita nie ulegając strawieniu- proces ten skutkuje ograniczeniem wchłaniania glukozy przez organizm i utrzymaniem prawidłowego poziomu cukru we krwi. Ponadto wspomaga proces odchudzania oraz wpływa na poziom cholesterolu we krwi.
CUTI CUTI
wspomaga pracę trzustki, regeneruje jej komórki. Ponadto wspiera metabolizm, wykazuje działanie antyoksydacyjne oraz oczyszczające. Roślina znajduje zastosowanie we wspomaganiu leczenia cukrzycy i przewlekłych stanów zapalnych trzustki, łącznie z jej nowotworami.
PASUCHACA
znacząco obniża poziom glukozy we krwi, wywołuje efekt ochronny i leczniczy na trzustkę. Zalecana jest w leczeniu cukrzycy, ale nie zastępuje insuliny w stanach jej niedoboru. Wykazuje również działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, usprawnia działanie układu pokarmowego.
ZAMAWIAJĄC KILKA PRODUKTÓW Z NASZYCH AUKCJI PŁACISZ TYLKO RAZ ZA PRZESYŁKĘ.
ZBIORCZE ZAKUPY SĄ TAŃSZE