Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

HERBATA ZIELONA Z ROKITNIKIEM

20-02-2015, 17:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7.50 zł     
Użytkownik CentrumOdnZdrow
numer aukcji: 5079269064
Miejscowość Tarnobrzeg
Wyświetleń: 4   
Koniec: 20-02-2015, 16:28
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Opis przedmiotu:

Kontakt

tel. 504-[zasłonięte]-601

e- mail [zasłonięte]@wp.pl

Przesyłka

Towar wysyłany jest do Państwa w ciągu 24godz.


Dane do przelewu:
Centrum Odnowy Zdrowia "AURA"

Liliana Lech

ul. Sandomierska 2,

39-400 Tarnobrzeg
Bank PKO SA
25 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]7441110 [zasłonięte] 333480

Regulamin aukcji w zakładce o Mnie



HERBATA ZIELONA Z ROKITNIKIEM

Właściwości lecznicze zielonej herbaty wykorzystywane są w medycynie chińskiej i japońskiej już od wieków.

Dowiedziono , że zawiera ona m.in. witaminy A, B, B2, C oraz wiele minerałów i mikroelementów.

Napój z zielonej herbaty :

-chroni przed zawałem serca,

-łagodnie stymuluje krążenie,

-zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych,

-obniża poziom cholesterolu,

-zmniejsza ryzyko zachorowań na raka,

-wzmacnia zęby i kości,

-reguluje procesy trawienne

W zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia.

Zawarte w niej składniki wpływają bowiem hamująco na procesy starzenia się organizmu.

Aby polubić zieloną herbatę należy poznać tajniki jej zaparzania.

Woda, którą zaparzamy herbatę powinna stygnąć po zagotowaniu około 5 minut.

Jeżeli herbata ma działać pobudzająco, zaparzamy ja przez 2-3min, jeżli odprężająco 5-8 minut.

Następnie napar przelewamy do innego naczynia, aby herbata nie nabrała gorzkiego smaku.

Wskazane jest 2 lub 3 krotne zaparzanie tych samych liści.

Za każdym razem odnajdziemy inny smak.

ROKITNIK jest naturalnym źródłem witaminy C, chociaż jest jej mniej niż np w owocach dzikiej róży to znacznie wolniej ulega ona rozkładowi podczas ich przechowywania czy przetwarzania.

Dodatkowo to prawdziwe bogactwo witamin :

z grupy B

witamina E, F, K, P, kwas foliowy, prowitamina A, antocyjany, flawonoidy, fosfolipidy, sterydy (prowitamina D), garbniki, cukry, kwasy organiczne, makro i mikroelementy-żelazo, bor, mangan.

Stosuje się je w chorobach gorączkowych spowodowanych przez bakterie i wirusy, w stanach zapalnych różnych narządów, w biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, jak również w chorobach reumatycznych i chorobach skóry.

Wzmacnia wzrok, działa przeciwmiażdżycowo, opóźnia proces starzenia się.

Zwiększa odporność na napromieniowanie promieniowaniem rentgenowskim i radioaktywnym.

Centrum Odnowy Zdrowia