|
HERBATA ZIELONA, SPROSZKOWANA MATCHA, 250 G.
Dzięki zawartości katechiny ZIELONA HERBATA obniża poziom cholesterolu, saponiny redukują ilość tłuszczów we krwi. Herbata jest bardzo silnym antyoksydantem - opóźnia procesy starzenia. Katechina zawarta w zielonej herbacie to właściwy poziom cholesterolu całkowitego, cholesterolu HDL oraz odpowiednie ciśnienie tętnicze. Regularnie spożywana poprawia przemianę materii, oczyszcza organizm z toksyn, działa antybakteryjnie i antywirusowo. Zielona herbata zawiera w swoim składzie szereg mikroelementów, a jednym z najważniejszych jest fluor - jest jego najbogatszym źródłem spośród wszystkich pokarmów. Odpręża, poprawia pamięć, działa pobudzająco. Jedyne w swoim rodzaju zdrowotne działanie zielonej herbaty wynika z sumy wszystkich jej składników. Matcha produkowana jest z liści krzewów specjalnie ocienianych matami, czym różni się od gatunków przeznaczonych do wytwarzania np. senchy. Co najmniej dwa tygodnie przed zbiorami krzewy są osłaniane przed słońcem, przez co ich wzrost jest spowolniony. Tak, według procedury powstają: tencha (碾茶), z której robi się matcha oraz gyokuro (玉露). Liście nabierają wówczas bladego odcienia zieleni i wytwarzają aminokwasy, dzięki którym herbata jest słodsza i bardziej aromatyczna. Zebrane liście są suszone i następnie ścierane na proszek.
- opakowanie zawiera 250 g proszku (pakowanie maj 2014; przydatność 18 miesięcy)
- pochodzenie: prow. Fuijan (Chiny),
- pozytywne opinie kupujących,
- klasa: AAAA
|