--„Wystarczy, że wypijemy jedną filiżankę herbaty dziennie, aby umarł z głodu jeden farmaceuta”
Przysłowie chińskie
Witam na mojej aukcji.
Przedmiotem aukcji jest :Herbata zielona Sencha
Opis:
. Dzięki zawartości wielu witamin oraz składników mineralnych jest świetną propozycją zarówno na chłodne dnijak i ciepłe wieczory w ulubionym towarzystwie.
| Długie, wąskie, sprasowane liście dające delikatny smak i słomkowy napar |
Zdecydowanie polecam !!!
§Właściwości:
Zapobiega i hamuje rozwój wielu nowotworów,
§Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe,
§Obniża poziom cholesterolu,
§Chroni przed zawałem serca,
§Dzięki zawartej w herbacie teinie ( odpowiednik kofeiny w kawie), ułatwia koncentrację, poprawia pamięć i rozjaśnia umysł, a jej działanie jest znacznie wolniejsze i dłuższe niż w przypadku kawy.
§Sposób Parzenia:
Na 1 filiżankę (150ml.) należy zużyć 1 łyżeczkę suszu. Woda o temperaturze 75-80 stopni Celsjusza, a czas potrzebny do przygotowania naparu to 2,5-3 minuty.
Ważne:
Zielone herbaty należy parzyć z bardzo dużą dokładnością. Zbyt długi czas zaparzania powoduje zanikanie smaku gdyż uwalnia się wtedy do naparu coraz więcej garbników z herbaty, nadając jej coraz bardziej gorzki smak.
Skład:
Herbata chińska zielona Sencha
Waga:
50 gram.
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach??
Nasze Herbaty posiadają, najwyższą jakość , którą gwarantujemy poprzez osobiste selekcjonowanie herbat, nie tolerujemy podróbek i produktów słabej jakości. Zbyt dużo jest tego na rynku.
Sprzedajemy Herbatę, ale również, tylko dobrą, kawę Arabica, herbaty ziołowe oraz dodatki do nich, jak również suplementy diet, które dbają o nasze zdrowie. Przechowujemy je w najlepszych możliwych dla nich warunkach, z dala od produktów które mogłyby wpłynąć na ich jakość. Dbamy również o przechowywanie naszych produktów w odpowiedniej temperaturze, suchych pomieszczeniach, w opakowaniach które gwarantują najlepszą jakość.
Dołożymy wszelkich starań, abyś kupując u nas Herbaty czy kawy, pijąc je później, wspominał nas z radością wrócił do nas, choćby po to, aby podzielić się wrażeniami.
Ela Gajda
Jak Parzymy Herbatę:
Woda do parzenia powinna być miękka. Zielone herbaty zalewa się wodą o temperaturze od 60 do 90’C ( w temperaturze pokojowej zagotowana woda osiąga temperaturę 90’C po upływie 3-4 minut a temperaturę 75’C po około 12-14 minutach. Większość zielonych herbat parzy się wielokrotnie za każdym razem wyciągając z niej inny smak i właściwości. Pierwsze parzenie dające napar pobudzający powinno być zawsze krótkie. Następne działające uspokajająco może być dłuższe. Dzięki temu uzyskuje się mnóstwo cennych składników, a kolejne parzenia są często smaczniejsze niż pierwsze.
Należy pamiętać iż generalnie zielona herbata ma właściwości ochładzające i powinno się ją pić w sezonie wiosenno-letnim Dodawanie do herbaty zielonej kawałków imbiru, powoduje, że herbata zmienia właściwości na rozgrzewające. W okresie zimowym najczęściej pitą jest herbata czerwonaPu Erh.
Niektóre gatunki herbat można parzyć nawet około 20 razy.
Należy pamiętać aby nie zostawiać herbaty zalanej wodą na dłuższy czas ponieważ napar będzie za mocny i niesmaczny. W większości herbat do uzyskania prawidłowego naparu wystarczy od kilku do kilkunastu sekund. W miarę kolejnych zalań czas parzenia można stopniowo zwiększać obserwując otrzymany kolor.