"Herbata jest podróżą w wiele miejsc, ale przede wszystkim zabiera nas tam, gdzie znajdujemy spokój i ciszę, gdzie możemy naładować akumulatory i się odprężyć".
Uzyskiwanie wyśmienitego naparu z zielonej herbaty wymaga odpowiedniego postępowania. Liście zaparza się zagotowaną, przefiltrowaną lub miękką wodą w temperaturze 90 stopni Celsjusza (1-2 minut od momentu zagotowania się wody). Parzymy je 1,5-3 minuty. Jeśli przedłużymy tę czynność do 6 minut, herbata będzie mniej pobudzająca, ale niestety gorzka i cierpka w smaku. Zalecamy pić ją zgodnie z chińskim ludowym przysłowiem: „Pierwsze zaparzenie dla służby, drugie dla pana, a trzecie do podlania kwiatów”.
Wszystkie herbaty pakuję w dniu wysyłki w torebki przeznaczone do pakowania herbat, dodatkowo zostaną zgrzane oraz założony zostanie klips, co gwarantuje, że po dotarciu przesyłka nie straci nic z aromatu ani świeżości. Na torebkach będzie etykieta z nazwą, składem, pochodzeniem, datą ważności.
Jeśli mają państwo jeszcze jakieś pytania chętnie służę pomocą oraz zapraszam na mój blog poświęcony herbacie, kawie oraz przyprawom.
www.galeriaherbaty.blogspot.com
Dziękuje serdecznie za odwiedziny oraz zapraszam ponownie.
Rosienke Marcin
Galeria Herbaty
|