Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata ZIELONA liściasta 100g

23-05-2012, 8:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.80 zł     
Użytkownik slodkiezycie
numer aukcji: 2284301967
Miejscowość Mosina
Wyświetleń: 25   
Koniec: 17-05-2012, 15:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji Użytkownika slodkiezycie

KONTAKT:

SPOSOBY PŁATNOŚCI:

Zwykły przelewInne rodzaje płatnościWystawiam faktury VAT
  • Zobacz stronę “O mnie”
  • Zobacz
    produkty w naszym sklepie
  • Zobacz Komentarze
  • Nasze Pozostałe aukcje
  • Dodaj do
    ulubionych sprzedawców

Na tej aukcji sprzedajemy

Herbata ZIELONA liściasta 100g

Herbaty zielone są jednymi z najszlachetniejszych, kryją w sobie tajemnie długotrwałego życia. W krajach Dalekiego Wschodu od wieków znane i cenione za właściwości prozdrowotne, w medycynie chińskiej mają swoje znaczące miejsce. Bogata w dobroczynne substancje dla naszego organizmu, ma pozytywny wpływ na:

  • wspomaganie procesu trawienia,

  • ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej przez co sprzyja pozbyciu się zbędnych kilogramów,

  • oczyszcza organizm z toksyn,

  • ogranicza wchłanianie cholesterolu,

  • jest naturalym źródłem przeciwutleniaczy, które chronią komórki naszego organizmu przed szkodliwym działaniem  wolnych rodników.

Skład:

herbata zielona.

waga netto: 100g.

Parzenie herbaty zielonej
 


Herbaty zielone należy parzyć inaczej niż czarne. Wymagania dotyczące jakości wody i naczyń są podobne, ale różnice występują w przypadku temperatury wody i czasu parzenia.

Susz herbat zielonych powinien być zalewany wodą o temperaturze 60-90 stopni Celsjusza w zależności od gatunku. Aby dokładnie ustalić temperaturę wody można stosować specjalny termometr, ale dużo prostszym w warunkach domowych sposobem jest odczekanie aż woda ostygnie. Po upływie 3-4 minut woda osiąga 90 stopni Celsjusza, a po 12-14 minutach-75 stopni Celsjusza.

Czas parzenia zielonej herbaty podlega wahaniom w zależności od gatunku, najkrócej należy parzyć te gatunki zielonej herbaty, które mają tendencję do gorzknienia. Poza tym dłużej należy parzyć susz składający się z dużych liści, ponieważ podobnie, jak w przypadku herbat czarnych większe liście potrzebują więcej czasu, aby nadać naparowi właściwy smak i aromat.

Gdy herbata jest gotowa można wylać pierwszą filiżankę i pić napar dopiero z drugiego parzenia, tak jak postępuje się w krajach Azji Środkowej. Większość herbat zielonych nadaje się do dwu lub trzykrotnego parzenia, ale należy pamiętać, że wtedy pierwsze parzenie (które daje napar o właściwościach pobudzających) powinno być krótkie. Następne parzenia, które dają napar relaksujący może być dłuższe. Takie postępowanie pozwala na uzyskanie największej ilości cennych składników.