|
Grzegorz Miszewski
tel. 604-[zasłonięte]-593
Wszelkie pytania proszę
kierować na e-mail:
[zasłonięte]@cafelokomotywa.pl
lub
|
|
|
Wszystkie herbaty wysyłamy w kartonowych opakowaniach, dzięki czemu nie ulegną one uszkodzeniu podczas transportu. Pragniemy dostarczyć Państwu tylko najwyższej jakości produkty.
Przesyłki nadajemy w ciągu 1 dnia roboczego od momentu zaksięgowania środków na koncie, a o wysyłce informujemy mailowo.
|
|
|
Płatności można dokonać przelewem na rachunek numer:
90 1300 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0000059 [zasłonięte] 600001
lub poprzez płatności Allegro
|
|
|
Herbata Zielona Japan Sencha Natsu 50g
Witamy w cudownym świecie świeżej i pachnącej herbaty i kawy.
Jesteśmy pasjonatami oraz miłośnikami tych naparów. Dla nas najważniejsza jest jakość, a to co sprzedajemy nie jest produktem lecz całym życiem.
Jesteśmy importerami i dystrybutorami Herbaty, Kawy i Yerba Mate oraz akcesoriów z nimi związanych.
Naszym celem jest przekazanie klientom wiedzy i krzewienie u ludzi dobrego smaku.
Istniejemy naprawdę a nie tylko w wirtualnym świecie. Można do nas przyjść i osobiście spróbować herbaty czy kawy, a także porozmawiać z nami o tych szlachetnych napojach. Zawsze chętnie doradzimy i odpowiemy na wszelkie pytania.
Sencha (po japońsku: 煎茶, dosłownie oznacza "herbata duszona”). Samo słowo "sencha" jest jakby synonimem zielonej herbaty. Listki w czasie produkcji są wielokrotnie zwijane i suszone, a zaraz po zbiorze podlegają lekkiemu podduszeniu. Jest to najbardziej popularna herbata japońska o wielu jakościach, obecnie stanowi 80% wszystkich herbat wytwarzanych w Japonii. Pierwszy zbiór trwa od końca kwietnia do połowy maja. Przeprowadzany jest z reguły nożycami mechanicznymi lub maszynowo, choć najwyższej jakości Sencha zrywana jest ręcznie. W niektórych rejonach liście zbiera się co 45 dni, cztery razy do roku, ale najlepsze zbiory pochodzą z dwóch pierwszych zbiorów. Herbata z pierwszego zbioru charakteryzuje się miękkim, subtelnym smakiem, z drugiego jest mocniejsza, zawiera więcej taniny, ponieważ liście rozwijają się na mocniejszym słońcu. Liście poddawane są działaniu pary (15-‐20 sekund), przedmuchiwane gorącym powietrzem, a następnie suszone i zwijane. Duże i szerokie liście dają po zaparzeniu świeży, delikatny aromat i piękny kolor.
Liście: ciemnozielone o kształcie igiełek.
Aromat i smak: delikatny, przyjemnie słodki smak określany jako umami (uznawany za piąty smak, odpowiedzialny jest za wykrywanie białka-aminokwasu-kwasu glutaminowego). Wyczuwalna słodko - mleczna nuta.
Kolor naparu: przejrzysty, jasnozielony.
Kraj pochodzenia: prefektura Kagoshima (południowa część wyspy Kiusiu), region Minamikyushu Eicho
Sposób przyrządzania:
ilość: 1 łyżeczka(2-3g)/ 150 ml
temperatura: 70-80C
czas: 1-3 minuty
DLACZEGO WARTO KUPIĆ U NAS ?
- Zależy nam na dobrej opinii.
- Do każdej transakcji przystępujemy w sposób bardzo profesjonalny. Każda herbata jest ważona i pakowana tuż przed wysyłką, a każdy klient i zamówienie jest traktowane indywidualnie aby zagwarantować 100% zadowolenie.
- Jesteśmy legalnie działającym przedsiębiorstwem.
- Na każdy towar wystawiamy paragon.
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
|