Herbata zielona
- różne rodzaje -
Dzika Wiśnia:
sencha, wiśnia, liść maliny.
Double Lemon:
sencha, kawałki cytryny, trawa cytrynowa.
Sencha Kaktusowa:
sencha, papaja, kwiat słonecznika, kwiat malwy, aromat opuncji figowej.
Madame Butterfly:
sencha, słonecznik, truskawka, liść maliny, płatki róży.
Wild West:
sencha, mango kandyz., płatki róży, kwiat pomarańczy, kiwi.
W Stronę Słońca:
sencha, pączki róży, kwiat słonecznika, malina liofilizowana, aromat.
7 Zielonych Skarbów:
sencha, ananas kandyzowany, truskawka, kwiat słonecznika, aromat truskawkowy.
Szmaragdowa Ambrozja:
sencha, ćwiartki pomarańczy, porzeczka liofilizowana, saflor, aromat.
Samba Pa:
sencha, owoc czarnej porzeczki liofilizowanej, kwiat słonecznika, aromat.
Ginkgo Japońska Wiśnia:
sencha, liście miłorzębu dwuklapowego, płatki róży, aromat.
(Herbata poprawiająca koncentrację, pamięć i siły witalne)
Japan Bancha Organic
oryginalna japońska herbata odświeżająca i wytrawna w smaku, o jasno-zielonym naparze.
China Sencha:
zielona herbata uprawiana w Chinach. Daje klarowny napar o miodowym kolorze. Jest delikatna w smaku i zapachu.
Gun Powder:
jedna z najbardziej popularnych herbat zielonych. Ręcznie zwijane w kuleczki liście dają napar o delikatnej ziołowej nucie.
Gun Powder Temple of Hunan:
liście ciasno zwinięte w małe kulki przypominające proch strzelniczy rozwijają się podczas parzenia. Napar jest mocny o cierpkim smaku. Bardzo dobrze smakuje z miętą lub cytryną.
Gun Powder Temple of Heaven:
liście ciasno zwinięte w małe kulki przypominające proch strzelniczy rozwijają się podczas parzenia.Napar ma mocny zapach rybno-trawiasty.
Lu Cha Yunnan:
zielona herbata z prowincji Yunnan jest wyjątkowo aromatyczna i łagodna w smaku.
Waga: 50 g
Właściwości zielonej herbaty:
Zielona herbata zwana "kluczem do długowieczności", powstaje poprzez suszenie świeżo zebranych liści, które następnie poddane są obróbce, powstrzymującej proces fermentacji. Napar z zielonej herbaty bogaty jest w witaminy C,E, B, sole mineralne oraz przeciwutleniacze, działa oczyszczająco na skórę i organizm, ma działanie bakteriobójcze, wzmacnia kości, pomaga zapobiegać nowotworom i atakom serca.
Sposób parzenia:
- 1 łyżeczka na filiżankę
- parzyć w temp. 60-75ºC
- czas parzenia: 2-3 minuty
- można parzyć trzykrotnie
- nie stosować podgrzewaczy
- liście należy oddzielić od naparu w celu uniknięcia gorzkiego smaku