Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata Yerba Mate Green DESPALADA

26-02-2015, 9:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł     
Użytkownik czasherbaty_kawy
numer aukcji: 5096987567
Miejscowość Skoczów
Wyświetleń: 6   
Koniec: 26-02-2015 09:18:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Świat ma wiele smaków...
Kontakt

Kontakt Tel.: 33 [zasłonięte] 7733 [zasłonięte] 77

E-mail: [zasłonięte]@wp.pl

Formy płatności

ING Bank Śląski

A.T. Safari Travel s.c.

ul. Mennicza 16
43-400 Cieszyn

W tytule proszę podać:

  • nick z allegro
  • numer aukcji

Wysyłka

Wysyłka następuje do 24h od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie. Wysyłka Przedpłata na konto:

List polecony

- ekonomiczny (do 350 g): 7,50 zł
- priorytetowy (do 350 g): 8,50 zł

Paczka pocztowa:

- ekonomiczna: 9,50 zł
- priorytetowy: 11,00 zł

Przesyłka kurierska: 16,00 zł

Wysyłka za pobraniem:

przesyłka za pobraniem: 20,00 zł

Za wysyłkę płacisz tylko raz !!

Przy zakupie powyżej 150,00 zł
dostawa kurierem GRATIS !!

Herbata Yerba Mate
Green DESPALADA

Brazylijska Mate Green, która składa się w 95% z listków ciętych na grubość 5mm i 5% patyczków. Zawiera znikomą ilość pyłu.

Waga: 50g

Właściwości yerba mate:

Yerba Mate to wysuszone, zmielone liście, przygotowane do robienia naparu popularnego gł w krajach Ameryki Południowej: Argentynie, Paragwaju, Urugwaju, Brazylii.

- podnosi odporność organizmu,

- polepsza trawienie,

- poprawia pamięć i koncentrację,

- pobudza długotrwale (w przeciwieństwie do kawy),

- czyści krew, pomaga usunąć toksyny z organizmu,

- opóźnia starzenie się,

- obniża poziom złego cholesterolu,

- bogata w witaminy i minerały.

Napój paryz się w naczyniach zwanych mate (wykonanych z tykwy, ceramiki, metalu, drewna) oraz guampa (zrobione z rogu bawolego).

Osobami, które piją mate jest papież Franciszek oraz podróżnik Wojciech Cejrowski.

Sposób parzenia:

1. Do naczynia wsyp yerba mate - tradycyjnie w Ameryce Południowej susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia. Początkującym proponujemy rozpoczęcie od mniejszej ilości.

2. Zakryj otwór naczynka (np. dłonią), obróć je "do góry dnem" i potrząsaj, by drobniejsze kawałki listków i pył opadły w stronę dłoni.

3. Obróć z powrotem naczynie pod kątem ok. 45 stopni i włóż rurkę w pustą przestrzeń naczynia. Staraj się nie poruszać bombillą, a tym bardziej nie mieszać nią naparu yerba mate, ponieważ spowoduje to zatkanie sitka.

4. Trzymając tykwę pochyloną wlej odrobinę zimnej wody naczynka, by zwilżyć susz. Uchroni to napar przed utratą smaku, właściwości odżywczych i stymulujących. Odczekaj chwilę, aż susz wchłonie wodę.

5. Dolej do pełni naczynia wodę o temp. 70-80 stopni Celsjusza, odczekaj aż chwilę, aż ostygnie i wchłonie wodę. Napar popijaj przez rurkę do momentu, aż usłyszysz charakterystyczne "siorbnięcia", po czym zrób dolewkę ciepłej wody.

6. Wodę można dolewać kilka razy (do 7 razy), aż "wypłukania" smaku yerba mate.

7. Do naparu yerba mate możesz dodać dla urozmaicenia cukier, miód lub kilka kropel cytryny, pamiętając aby nie mieszać bombillą.



Gwarancja jakości

Dbając o zachowanie najwyższej jakości oferowanych produktów herbaty, kawy i zioła pakujemy w specjalne torebki zabezpieczone zgrzewem. Do każdej torebki dołączamy klips wielokrotnego użytku. Na każdym opakowaniu znajduje się nazwa, skład, sposób parzenia oraz data przydatności.