Herbata ziołowa Rooibos z liofilizowanym owocem maliny oraz aromatem.
--„Wystarczy, że wypijemy jedną filiżankę herbaty dziennie, aby umarł z głodu jeden farmaceuta”
Przysłowie chińskie
Witam na mojej aukcji.
Przedmiotem aukcji jest :Herbata Rooibos z owocem maliny
Opis:
Herbata Rooibos - otrzymywana z krzewów Rooibos, charakteryzujaca się szczególną delikatnością w smaku i zapachu. Zawiera liczne składniki lecznicze
Herbata o intensywnym malinowym aromacie, zarówno susz jak i napar. Roznoszący się po jej zaparzeniu zapach przypomina Ogród pełen malin. W smaku jest niezwykle delikatna bez odrobiny goryczy, wyraźnie owocowa z nutą maliny. Kolor przyjemnie słomkowy. Dzięki zawartości wielu witamin oraz składników mineralnych jest świetną propozycją zarówno na chłodne dni jak i ciepłe wieczory w ulubionym towarzystwie, ponieważ doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno
Zdecydowanie polecam !!!
Właściwości:
Szczególnymi zaletami tego napoju są: brak kofeiny i garbnika, więc może ją pić każdy, nie wyłączając w tym i niemowląt. Pomaga przy bezsenności i kłopotach żołądkowych. Poza tym ma jeszcze bardzo wysoką zawartość witaminy C, oraz wielu substancji mineralnych i mikroelementów jak wapń, żelazo, cynk, miedź, potas, magnez, mangan, fluor, czy sód.
Herbata Rooibos nie zawiera żadnych środków konserwujących i barwników, dzięki czemu ma doskonały, naturalny smak, jest słodka, łagodna i aromatyczna, nawet przy dłuższym parzeniu. Herbata ta łączy w sobie najlepsze cechy herbaty czarnej, owocowej i ziołowej. Oprócz wielu walorów smakowych, posiada ona także właściwości lecznicze:
- Nie zawiera kofeiny, przez co może być bez przeszkód podawana dzieciom
- Korzystnie działa na skórę
- Jest bogata w antyutleniacze
- Posiada niski poziom garbników
- Zawiera wiele witamin i minerałów (m.in.: żelazo, potas, miedź, cynk, magnez)
- Działa uspokajająco
- Pomaga przy bólach głowy
- Pomaga przy schorzeniach jelit
- Zawiera dużo fluoru
- Zalecana przy zaburzeniach snu
- Pomaga przy likwidowaniu problemów z żołądkiem i trawieniem
- Pomaga w przypadku alergii: kataru siennego, astmy i egzemy.
Sposób Parzenia:
Herbatę Rooibos parzy się w proporcjach 1 torebka lub łyżeczka na 1 szklankę.
Najlepszy smak ma po pięciominutowym zaparzaniu. Można ją jeszcze dosłodzić miodem, a pija ją się zarówno na gorąco, jak i na zimno.
§
Skład:
Herbata Afrykańska z czerwono krzewu Rooibos
Aromat malinowy
liofilizowany owoc maliny
Waga:
100 gram.
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach??
Nasze Herbaty posiadają, najwyższą jakość , którą gwarantujemy poprzez osobiste selekcjonowanie herbat, nie tolerujemy podróbek i produktów słabej jakości. Zbyt dużo jest tego na rynku.
Sprzedajemy Herbatę, ale również, tylko dobrą, kawę Arabica, herbaty ziołowe oraz dodatki do nich, jak również suplementy diet, które dbają o nasze zdrowie. Przechowujemy je w najlepszych możliwych dla nich warunkach, z dala od produktów które mogłyby wpłynąć na ich jakość. Dbamy również o przechowywanie naszych produktów w odpowiedniej temperaturze, suchych pomieszczeniach, w opakowaniach które gwarantują najlepszą jakość.
Dołożymy wszelkich starań, abyś kupując u nas Herbaty czy kawy, pijąc je później, wspominał nas z radością wrócił do nas, choćby po to, aby podzielić się wrażeniami.
Ela Gajda
Jak Parzymy Herbatę:
Woda do parzenia powinna być miękka. Zielone herbaty zalewa się wodą o temperaturze od 60 do 90’C ( w temperaturze pokojowej zagotowana woda osiąga temperaturę 90’C po upływie 3-4 minut a temperaturę 75’C po około 12-14 minutach. Większość zielonych herbat parzy się wielokrotnie za każdym razem wyciągając z niej inny smak i właściwości. Pierwsze parzenie dające napar pobudzający powinno być zawsze krótkie. Następne działające uspokajająco może być dłuższe. Dzięki temu uzyskuje się mnóstwo cennych składników, a kolejne parzenia są często smaczniejsze niż pierwsze.
Należy pamiętać iż generalnie zielona herbata ma właściwości ochładzające i powinno się ją pić w sezonie wiosenno-letnim Dodawanie do herbaty zielonej kawałków imbiru, powoduje, że herbata zmienia właściwości na rozgrzewające. W okresie zimowym najczęściej pitą jest herbata czerwona Pu Erh.
Niektóre gatunki herbat można parzyć nawet około 20 razy.
Należy pamiętać aby nie zostawiać herbaty zalanej wodą na dłuższy czas ponieważ napar będzie za mocny i niesmaczny. W większości herbat do uzyskania prawidłowego naparu wystarczy od kilku do kilkunastu sekund. W miarę kolejnych zalań czas parzenia można stopniowo zwiększać obserwując otrzymany kolor.