ROOIBOS CHOCO - CHILI - herbata czerwona
Waga: 50 g
Skład: rooibos, kawałki jabłka, kawałki czekolady, różowy pieprz, kardamon, kwiat słonecznika, aromat.
Herbata rooibos charakteryzuje się lekko owocowym smakiem oraz jasno czerwonym kolorem naparu.
Herbata rooibos produkowana jest z liści czerwonokrzewu . Czerwonokrzew dziko rośnie tylko w Republice Południowej Afryki w prowincji Przylądkowej Zachodniej w górach Cederberg. Zebrane liście rośliny tnie się na drobne kawałki, a następnie podlegają one procesowi utleniania. Wysuszone drobne fragmenty liści są następnie przesiewane i pakowane do worków.
Sposób parzenia:
Suszone listki czerwonokrzewu dawkuje się jedną pełną łyżeczkę na 250 ml wody. Zalewamy wodą o temp. 80 do 100 stopni Celsjusza, a czas parzenia to 3 do 5 minut. Rooibos można parzyć do trzech razy, jednak drugie parzenie jest najlepsze. Z każdym kolejnym parzeniem spada ilość witaminy C w naparze.
Herbaty pakowane są w hermetyczne opakowania, specjalnie do tego przystosowane, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość produktu.
Wiele sklepów oferuje kawy i herbaty w opakowaniach zamykanych klipsem, co nie gwarantuje odpowiedniej ochrony przed utratą świeżości produktu.
Zakupy w naszym sklepie to trafny wybór - zaufało nam już wielu klientów.
Dołącz do nich już dziś !
|