HERBACIANA WYSPA (CH Ferio)
Ul. Ogrodowa 31 a
62-571 Stare Miasto
[zasłonięte]@herbacianawyspa.pl
tel. 600[zasłonięte]013
Ceny przesyłki do 250 g
list ekonomiczny - 6,50 zł.
list priorytetowy - 7,50 zł.
paczka pocztowa priorytetowa - 10 zł.
odbiór własny - 0 zł.
Przy większych ilościach ceny ustalamy indywidualnie.
Kupując na kilku naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz.
Towar wysyłamy niezwłocznie po otrzymaniu zapłaty.
Przy odbiorze własnym proszę o potwierdzenie mailem dnia przybycia.
CYTRUSOWA
herbata wspomagająca proces odchudzania
skład: czerwona herbata puerh, rodzynki, skórka pomarańczy, trawa cytrynowa, banan.
Liście czerwonej herbaty PUERH zaraz po zbiorach poddawane są krótkiemu procesowi fermentacji, który nie niszcząc liści barwi ich krawędzie na czerwonawy kolor. Fermentacja ta sprawia, że napar z suszu czerwonej herbaty ma ziemisto-korzenny smak i aromat.
Herbaty czerwone są charakterystyczne dla Chin i Tajwanu – to stamtąd pochodzi większość światowej produkcji.
Na szczególną uwagę wśród herbat czerwonych zasługuje tak zwany „zabójca tłuszczu”. Pu-Erh, herbata, bez której mało kto potrafi sobie wyobrazić dietę odchudzającą w trakcie procesu produkcji nabiera wielu właściwości przyśpieszających nasz metabolizm, a co za tym idzie zwiększa spalanie tłuszczów.
Właściwości czerwonej herbaty:
Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymulacje jelit co przyspiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczuReguluje przemianę materii – reguluje masę ciała.Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie.Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój.Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.Wzmacnia organizm.
sposób parzenia: 2-4 g herbaty zalać 250 ml wody o temperaturze około 85 stopni,
parzyć 3-5 minut. Można parzyć trzykrotnie.