Guarana herbata Pu-Erh smakowa 50g Składniki: Herbata Pu-Erh (5-7 lat), kawałki guarany, ginkgo, kawałki czerwonej i czarnej porzeczki, liście maliny i jeżyny, kwiatki piwonii i bławatka, aromat. Przygotowanie: 1 do 2 łyżeczek suszu zalać wrzącą wodą o temperaturze 80-85°C , parzyć przez ok. 3-4 min Kilka słów o tym typie herbaty Ojczyzną pu-erh jest region Pu'er w prowincji Junnan na południu Chin. Pochodzi z tej samej rośliny co herbata czarna, ale różni się od niej tym, że zostaje poddana dodatkowemu procesowi fermentacji. Ma ona smak bardziej gorzki niż czarna, przez co w krajach europejskich często dodaje się do niej aromaty, aby go złagodzić - najczęściej cytrynowy. Czerwoną herbatę pija się zwłaszcza w krajach wschodniej Azji. Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala się jej dojrzewać w odpowiednich warunkach. Istnieje 10 kategorii jakościowych tej herbaty. Najlepsza jest pu-erh liściasta, która ma delikatny aromat i dużą skuteczność działania. Niektórzy Amerykanie nazywają pu-erh "mordercą tłuszczu". Badania prowadzone we Francji dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie herbatę w ciągu miesiąca straciło od 3 do 10 kg[potrzebne źródło]. Utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Herbata ta, zawiera dużo więcej mikroelementów, teiny, manganu, wapnia, fluoru, olejków eterycznych, i białka, niż herbata czarna Żródło: Wikipedia.
Opakowanie 50g |