OOLONG JINXUAN 96ᴼC „Tajwańska Dwunastka”
-Poznaj smak oryginalnej herbaty najwyższej jakości.
-Herbata wysokogatunkowa
-Ręcznie zbierana
-Pochodząca z tegorocznego zbioru
-Sprowadzona prosto z Tajwanu
- Pomaga obniżyć poziom cholesterolu, cukru oraz normalizować ciśnienie krwi
-Już tylko 3g herbaty wystarczą do wielokrotnego jej zapażania, aż do 4 razy
*Doskonały pomysł na prezent dla Niej i dla Niego.
Herbata złotej lilii (jinxuan), czyli inaczej Tajwańska Dwunastka, została wynaleziona w 1981 roku w Instytucie Herbaty przez prezesa Instytutu pana Wu Zhenduo, który nadał herbacie imię swej babci. Cechą szczególną herbaty jinxuan (zlota lilia) jest lekki mleczny aromat.
Herbata ręcznie zbierana, liście herbaty zostały starannie wysuszone, poddane procesowi podgrzania w tak zwanym łoku, a następnie zostały zrolowane i spakowane.
Miejsce zbioru: Miasteczko Zhushan w powiecie Nantou. Tajwan
Prestiżową jakość herbaty potwierdzają nam całe liście, które wyłaniają się podczas parzenia tego niezwykłego naparu. Mamy tu do czynienia z pierwszorzędnym produktem wysokiej klasy, który nie sposób porównać do herbat proponowanych nam w sklepach. Należy również podkreślić, że herbata pochodzi z tegorocznego zbioru. Herbata uprawiana na Tajwanie, ten region słynie na świecie z produkcji wysokogatunkowych herbat.
Właściwości: pomaga obniżyć poziom cholesterolu, poziom cukru oraz normalizować ciśnienie krwi, wykazuje lekkie działanie moczopędne. Pobudza organizm.
Pytanie: Skąd ten mleczny aromat?
Odpowiedź: Liście herbaty jinxuan w procesie połowicznej fermentacji, której poddawana jest każda herbata oolong, naturalnie wydobywają z siebie specyficzny, mleczny aromat. Wybieramy specjalnie liście herbaty jinxuan rosnące na Bambusowej Górze w Nantou, po czym powierzamy je specjaliście z 30-letnim doświadczeniem, którego rola polega na tym, by uważnie obserwować proces więdnięcia liści i określić najlepszy moment na przerwanie procesu fermentacji. Kiedy fermentacja osiąga stopień 10% objętości, doskonały mleczny aromat jest najbardziej wyrazisty.
Do kogo pasuje: Lubią głównie kobiety, którym smakuje mleczny aromat, a także dla wszystkich koneserów idealnego smaku ręcznie zbieranej herbaty.
Sugerowany sposób parzenia: Szybko zalewamy, szybko odlewamy - tę herbatę pije się głównie dla aromatu. 3 gramy herbaty zaparzyć w 150 ml wody o temperaturze 96 stopni. Pierwsze parzenie powinno trwać 50 sekund, drugie - 40 sekund, trzecie - 30 sekund, następne - dodajemy po 10 sekund, można parzyć ponad 4 razy.
Przechowywanie: Należy przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Masa natto 150g
*Strefa Promocji -Przy zakupie dowolnych dwóch herbat otrzymasz -10% rabatu. -Oraz dwie puszki napoju głogowego.
Zachęcam również do kupna innych rodzajów herbat, takich jak:
W tytule przelewu proszę wpisać swój Nick z Allegro, w celu weryfikacji płatność.Po dokonaniu przelewu na konto bankowe proszę o telefon, pomoże to Nam w jak najszybszym wysłaniu paczki. Przypominam, że towar uszkodzony, naruszony bądź otwarty nie będzie podlegał reklamacji.
W przypadku jakichkolwiek pytań służę pomocą pod numerem tel: 791-[zasłonięte]-915