Herbata owocowa
Królewna Śnieżka
1 sztuka = 50g netto
Królewna Śnieżka - rewelacyjne połączenie hibiskusa, skórki róży, żurawiny, migdałów, pomarańczy kandyzowanej, cynamonu i kwiatu słonecznika; przyozdobione cUkrowymi dekoracjami.
Sposób parzenia:
Herbatę zalewamy wodą o temperaturze 90-100°C, parzymy przez ok. 5 do 8 minut.
Za każde kupione 10 sztuk herbaty - 1 dodatkowa, wybrana losowo, gratis!
Herbaty owocowe składają się głównie z suszu owocowego - często z dodatkiem hibiskusa, który nadaje im wyrazistości. Ich właściwości zależą od tego jakie owoce i zioła znajdują się w ich składzie.
Hibiskus (kwiat malwy sudańskiej) - kwiat hibiskusa ma właściwości obniżające ciśnienie krwi. Działa też kojąco, przeciwzapalnie oraz łagodzi podrażnienia, uważa się także, że wzmacnia wątrobę. Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor. Hibiskus to wyjątkowo cenne źródło naturalnej witaminy C oraz wapnia, witamin i soli mineralnych. Przyspiesza on przemianę materii, zmniejsza wchłanianie w jelitach, działa wzmacniająco na wątrobę i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu działanie antybakteryjne i moczopędne, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie.
Sposób zaparzania i picia herbat owocowych jest różny w zależności od ich składu. Hebraty owocowe można pić zarówno gorące, jak i przestudzone - pite na zimno, jako herbaty mrożone, działają orzeźwiająco.
Zapraszamy do zakupów!