Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Herbata oolong z Tajwanu - Bao Zhong

04-07-2012, 7:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik CzajowniaWroclaw
numer aukcji: 2440327477
Miejscowość Wrocław
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 9   
Koniec: 22-07-2012 15:52:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Zapraszamy do zakupów świeżych herbat z wrocławskiej Czajowni. Wszystkie sprzedawane przez nas herbaty są sprowadzane bezpośrednio z plantacji całego świata herbacianego przez Towarzystwo Miłośników Herbaty  (Spolek Milcu Caje s.r.o.) z Pragi, które jest naszym wyłącznym dostawcą herbat i przewodnikiem na herbacianej ścieżce. Towarzystwo Miłośników Herbaty, jako bezpośredni importer, dba o niezmienną jakość sprowadzanych herbat poprzez ich staranny wybór bezpośrednio na obszarach produkcji. Spośród bogatej oferty herbat wybierane są te uprawiane i preparowane w tradycyjny sposób, z zachowaniem poszanowania dla pracy ludzkiej i środowiska naturalnego. Kontakty osobiste nawiązywane podczas licznych podróży Miłośników Herbaty do Indii, Chin, Japonii, Turcji, Nepalu, Afryki czy na Sri Lankę i Tajwan, są gwarancją niepowtarzalnej jakości i charakteru sprowadzanych herbat.

 

 

Bao Zhong

 Formosa Pouchong

(pakowana 75 gram)

 

 

 

Bardzo łagodnie fermentowana herbata z krzewów herbacianych typu Fujian, charakteryzująca się długimi wąskimi listkami. Po bardzo krótkiej fermentacji zapakowana w bawełniany papier i suszona metodą prażenia. Zalecana do popijania, kiedy kończy się burza..

 

 


 

 

 

Herbaty niebiesko-zielone

(po chińsku: QIHONG CHA, po japońsku SEI CHA) 

Częściowo fermentowane - stopień fermentacji: 15 – 70%

Określne także jako herbaty turkusowe lub oolongi (ulongi). Sposób przetworzenia: świeże listki wkłada się do obracających się koszy, przy ciągłym nawiewie ciepłego powietrza. Powoduje to powolne naruszenie struktury liści i ich więdnięcie oraz powolne wysychanie. Proces taki powtarza się wielkrotnie naprzemiennie z formowaniem listków w małe kuleczki na stołach rotacyjnych. Ilość cykli determinuje stopień fermentacji danej herbaty. Większość herbat turkusowych można zaparzać wielkrotnie, wodą około 80-90°C, przez 2 minuty.